Teknolojik Girişimlere 1 Milyon Liraya Kadar Destek
Tarih: 13 Mart 2023

İleri Girişimci Destek Programı kapsamında Kocaeli ve İstanbul’da teknoloji tabanlı ve yenilikçi girişimcilik kapasitesinin geliştirilmesine yönelik proje teklif çağrısına çıkıldı.

KOSGEB ile Bilişim Vadisi arasında imzalanan protokol kapsamında İleri Girişimci Destek Programı İş Fikri Teklif Çağrısı yayınlandı. Çağrı ile mobilite ve bağlantılı teknolojileri odak alan sektörün gelişmesine yönelik iş fikrini ortaya koyacak 50 girişimciye 1 milyon liraya kadar geri ödemesiz destek verilecek.

Son Başvuru 24 Mart 2023

Program başvuruları, 24 Mart saat 23:59’da sona erecek. Bu tarih ve saate kadar sistem üzerinden onaylanmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacak.

1 Milyon Lira

Destek programı kapsamında işletmesini kuran girişimcilere; makine-teçhizat ve yazılım giderleri için 450 bin, sağlayacağı istihdam için 400 bin, kira ve ofis donanımı giderleri için de 100 bin liraya kadar destek verilecek. Mentorluk, danışmanlık ve işletme koçluğu giderleri 30 bin, kuruluş giderleri de 20 bin liraya kadar desteklenecek. KOSGEB toplamda 1 milyon liraya kadar geri ödemesiz destek vermiş olacak.

İş Fikri Konuları

Çağrı kapsamında yapılan başvurunun; elektrikli araç teknolojileri, siber güvenlik teknolojileri, yapay zeka ve makine öğrenmesi, batarya teknolojileri, fonksiyonel güvenlik, hizmet olarak mobilite (MaaS), mikrohareketlilik, nesnelerin interneti ve blokzincir teknolojileri konularından biri veya birkaçını içermesi gerekiyor.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Çağrıya başvuracak girişimcinin; 1 Ocak 2020 tarihinden sonra gerçek kişi statüsünde bir işletmesinin olmaması, tüzel kişi statüsünde kurulmuş herhangi bir firmada yüzde 30 ve üzeri ortaklığının bulunmaması şartı aranacak.

Kadınlarda Yaş Şartı Yok

1 Ocak 1987 ve sonrası doğumlu, üniversitelerin en az dört yıllık lisans programından mezun veya herhangi bir lisans programında kayıtlı olanlar programa başvurabilecek. Kadın girişimcilerde yaş kriteri uygulanmayacak.

50 Girişimciye Destek Verilecek

KOSGEB tarafından değerlendirmeye alınacak olan mobilite ve bağlantılı teknolojileri odak alan iş fikri sahibi girişimcilerden uygun görülen 50 girişimci adayı, KOSGEB ve Bilişim Vadisi arasında yapılan iş birliği kapsamında eğitim ve mentorluk programına dahil edilecek. Bu programı tamamlayan girişimciler belirlenen destek üst limitleri dahilinde İleri Girişimci Destek Programına başvuru yapabilecek.

İstanbul veya Kocaeli

Başvurusu kabul edilen girişimcinin işletmesini İstanbul veya Kocaeli ilinde kurması ve işletmenin program süresince İstanbul veya Kocaeli ilinde faaliyetine devam etmesi gerekecek.

Kayseri’de Mobilya

KOSGEB’in İleri Girişimci Destek Programı kapsamında ilk sektörel ve bölgesel çağrısı Kayseri’de başlamıştı. Bu çağrı ile mobilya sektörüne yönelik teknolojik tabanlı iş fikirlerini hayata geçirmeyi amaçlandı. KOSGEB, ilerleyen süreçte farklı kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yürüterek yine sektörel ve bölgesel bazlı çağrılara çıkacak.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2023