İstanbul Aydın Üniversitesinin TEKMER adını kullanmasına ilişkin sözleşme imzalandı
Tarih: 16 Eylül 2020

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, yakın zamanda yürürlüğe koydukları TEKMER programına yoğun başvuru aldıklarını belirterek “Ülkemizin girişimcilik ekosistemini farklı illerde, farklı sektörlerde ve temalarda TEKMER’lerin kurulmasını sağlayarak güçlendirmeye devam edeceğiz.” dedi.

İmzalar Atıldı

İstanbul Aydın Üniversitesi’nin "TEKMER" adını kullanma hakkının tanınmasına ilişkin sözleşme, KOSGEB'de düzenlenen törenle imzalandı. Temsili sözleşmeye imzalar, KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt ile İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli tarafından atıldı.

Yoğun Müracaat

Törende konuşan KOSGEB Başkanı Prof. Uzkurt, özellikle girişimcilik ve start-up ekosistemini geliştirmek üzere TEKMER modelini kurguladıklarını ve yakın zamanda yürürlüğe aldıklarını belirterek “Hem özel sektörden hem üniversitelerden yoğun bir şekilde müracaat alıyoruz.” dedi.

Ciddi Projeleri Hayata Geçireceğiz

Uzkurt, kurulacak TEKMER’in belli tematik konularda faaliyet göstereceğini kaydederek “Ümit ediyorum ki burada çok ciddi projeleri hayata geçireceğiz. KOSGEB olarak burayı kurmakla yetinmeyeceğiz. Burada gerçekleştirilecek girişimcilik faaliyetlerine destek vermek üzere farklı destek modellerimiz katkı sunacağız.” diye konuştu.

Teknoloji Tabanlı İş Fikirleri

Genç girişimcilerin teknoloji tabanlı iş fikirlerini hayata geçirerek kısa sürede büyüyen ulusal ve uluslararası pazarlara açılan teknoloji şirketlerinin ortaya çıkmasını sağlamayı hedeflediklerini söyleyen Uzkurt, “Ülkemizin girişimcilik ekosistemini farklı illerde, farklı sektörlerde ve temalarda TEKMER’lerin kurulmasını sağlayarak güçlendirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Üniversite Sanayi İş Birliği

İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İzmirli, üniversite sanayi iş birliğine önem verdiklerini ifade ederek üniversite öğrencilerinin haftada bir günlerini okudukları alandaki bir işletmede geçirdiğini anlattı. Kurulan TEKMER’in Türkiye’nin teknoloji tabanlı işletmelerinin daha etkin biçimde piyasaya hakim olmasına fırsat vereceğini kaydeden Rektör İzmirli, verdikleri destekten dolayı KOSGEB Başkanı Uzkurt’a teşekkür etti.

Hangi Alanlarda Faaliyet Yürütecek?

İstanbul Aydın Üniversitesi TEKMER; havacılık, ilaç, tıbbi cihaz, biyoteknoloji, bilgi ve iletişim teknolojileri ve yazılım temalarında faaliyet gösterecek. Fikir aşamasından patente, girişimcilikten uluslararasılaşmaya kadar değer zincirinin tüm halkalarını desteklemeyi hedefleyen TEKMER, üniversitenin Florya yerleşkesinde yer alacak.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2020