Yenilikçi, teknolojik ve katma değeri yüksek bir ürün üreten, bu ürünü uluslararası pazarlara taşımak isteyen ve ihracat odaklı çalışan KOBİ’ler önceliğimiz olmak üzere yeni bir vizyon ile bütün KOBİ’lerimize gerekli desteği sağlayacağız.

KOSGEB İLE İŞİNİ BÜYÜTTÜ İSTİHDAMINI ARTTIRDI

KOSGEB İLE İŞİNİ BÜYÜTTÜ İSTİHDAMINI ARTTIRDI

Metal işleme ve galvaniz alanlarında faaliyet yürüten Mina Galvaniz, KOSGEB destekleriyle bir yandan işini büyütürken, diğer taraftan da istihdamını arttırdı. Mina Galvaniz Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Özekinci, “KOSGEB desteklerinden faydalanıyoruz. Yeni makine alıp hem üretim kapasitemizi hem de istihdamımızı arttırdık” dedi.

Mina Galvaniz, 2012 ‘de kuruldu. 2013’te Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde çelikten köşebent, profil, boru ve saçtan galvanizli elektrik iletim, dağıtım, aydınlatma direkleri, alçak gerilim ve orta gerilim enerji nakil hattı direkleri, topraklama sistemleri, otoyol korkulukları ve bariyerleri ile ilgili üretim gerçekleştirmeye başladı.

200’ü aşkın personel istihdamı ve yıllık 60 bin ton ürün üretebilecek makine ve ekipmana sahip olan Mina Galvaniz, KOSGEB KOBİ Gelişim Destek Programı’ndan (KOBİGEL) faydalandı.

MİNA Galvaniz’in Yönetim Kurulu Başkanı Özekinci, KOSGEB Dergisi’ne hem yaptıkları çalışmalar hem de gelecek planlamalarıyla ilgili şunları söyledi:

ÖNCE Ar-Ge YAPTILAR: Galvaniz fabrikasını kurmadan önce enerji sektöründeydik. Babamız 2008 yılında Set Elektrik diye bir firma kurdu, orta gerilim ve yüksek gerilim elektrik malzemesi satardı. O zaman üniversiteydik. Dağıtım şirketlerine orta gerilim yüksek gerilim elektrik malzemesi satıp dağıtım şirketlerine uygulamasını da yapıyordu. Üniversite bittikten sonra abim Recep Özekinci ile enerji nakliyat direkleri, poligon aydınlatma direkleri ile ilgili Ar-Ge çalışması yaptık. Şirketimizi kurduktan sonra bir yıllık Ar-Ge’nin ardından faaliyete başladık.

OTOKORKULUK VE BARİYER: Üretime enerji nakliyat direkleri ile başladık, bunları daha çok ağırlıklı dağıtım şirketlerine veriyoruz. Daha sonra poligon aydınlatma direkleri, orta refüj aydınlatma direkleri, cıvatalı GSM kule direkleri, stadyumların aydınlatma projektör direkleri, boru direği ürettik. Daha sonraki yıllarda da biz yol otokorkuluk ve bariyer alanında ihtisaslaştık. Bunları da karayollarına diğer özel yol yapım müteahhitlerine satıyoruz.

PLAKA TANIMA SİSTEMİ: Şirketimize 4-5 yıldır çok yoğun emek harcadık, Türkiye’de önemli işlere imza attık.  Birkaç örnek verirsem; yollarda görmüş olduğunuz baş üstü plaka tanıma sistemleri ile ilgili ASELSAN’ın büyük bir projesini bitirdik. Turkcell’in Türkiye’deki bütün GSM baz istasyon direklerini biz yaptık. Aksa Holding’in 4 yıldır Türkiye’deki en büyük tedarikçisi biziz.

KOSGEB’İN BÜYÜK KATKISI OLDU: Yurt içi ve yurt dışında metal işleme ve sıcak daldırma galvanizleme imalat pazarında daha hızla büyüyen, tercih edilen küresel oyuncu olma vizyonumuz var.  KOSGEB’in Genel Destek Programı ve faizsiz kredi programlarından faydalanıyoruz. Bu desteklerin işletmemize büyük katkısı oldu. Ayrıca KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı ile de yeni makine alıp hem üretim kapasitemizi hem de istihdamımızı arttırdık.