Yenilikçi, teknolojik ve katma değeri yüksek bir ürün üreten, bu ürünü uluslararası pazarlara taşımak isteyen ve ihracat odaklı çalışan KOBİ’ler önceliğimiz olmak üzere yeni bir vizyon ile bütün KOBİ’lerimize gerekli desteği sağlayacağız.

Stratejik Ürün Desteği İle Sis Havanı Üretecek

Stratejik Ürün Desteği İle Sis Havanı Üretecek

Enerji ve makine sektöründe hizmet veren, KOSGEB İle kuruluşundan bu yana tanış olan Yağmaksan,  2018 yılında KOSGEB Stratejik Ürün Desteği’nden faydalanarak ‘kara taşıtlarında ve zırhlı araçlarda sis havanı’ projesine başladı.

Uzun yıllar Almanya’da çalışan Mustafa ve Necati Yağlı kardeşler, makine sektöründe edindikleri bilgi birikimi ile 1994 yılında Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde Yağmaksan’ı faaliyete geçirdiler.

Ağırlıklı olarak enerji ve makine sektöründe faaliyet gösteren Yağmaksan, son dönemlerde demiryolu ve kimya sektöründe de çalışmaya başladı. Genel olarak talaşlı imalat yapan firma, yüksek gerilim şalt sahaları, trafo, enerji grupları parçaları, jeneratör parçaları, tren-hızlı tren, kara ve hava taşıtları parçaları, dişliler ve miller üretiyor.

30 bin metrekare açık alan üzerine kurulu 10 bin metrekare kapalı alana sahip olan Yağmaksan,150 kişi istihdam ediyor.

Firma, bünyesindeki verimlilik merkezinde sürekli değişim ve gelişim, kaliteyi arttırma çabasıyla; talaşlı imalatta metot geliştirme, üretimde ilk ayar etkinliği, proses ve hat denetimi, maliyet düşürme ve verimlilik analizleri çalışmaları yapıyor, aynı zamanda da personel gelişimi yönünde alınması gereken eğitimleri planlıyor.

Stratejik Ürün Desteği İle Sis Havanı Üretecekler

Kuruluşundan bu yana KOSGEB’i tanıyan firma,  2018 yılında Stratejik Ürün Desteği Programı’na başvurarak projesini başlattı. Firma, proje kapsamında kara taşıtlarında ve zırhlı araçlarda kullanılacak, patenti kendine ait sızdırmazlık özelliği olan sis havanını üretecek.

Yağmaksan, yüksek kapasiteli vinçler, kimyasal saklama ve depolama sistemleri, zırhlı araçlarda lastik basınç sistemleri ve özel havalandırma sistemleri ile ilgili farklı projeler üzerinde çalışıyor.

Yüzde 95 İhracat

Yağmaksan, üretiminin yüzde 95’ini Avrupa ve Amerika kıtasındaki ülkelere ihraç ediyor. Almanya, İsviçre, Kanada, Amerika, İsveç, Fransa, Danimarka, Norveç gibi ülkelere ürünlerini satan firma, bölgesindeki ihracat şampiyonlarından biri konumunda.

İhracat ve girişimcilik ödülleri bulunan firma, KOBİ’lerin en büyük destekçisinin KOSGEB olduğunu düşünüyor. KOSGEB’e teşekkür eden Yağmaksan yetkilileri, ‘Güçlü KOSGEB, Güçlü Şirketler, Güçlü Türkiye’ diyor.