KOSGEB, yurt dışından ithal edilen ürünleri Türkiye’de yerli ve milli imkânlarla üretecek olan KOBİ’lere 6 milyon liraya kadar destek verecek.

Dünya Kupasını Amasyalı KOBİ Aydınlatacak

Dünya Kupasını Amasyalı KOBİ Aydınlatacak

Amasya'da Üretilen LED Ekranlar Katar 2022 Yolunda

“TAGLIG“ markasıyla Amasya'da faaliyet gösteren Türkiye'nin ilk yerli LED ekran fabrikası, HAVELSAN iş birliğiyle, Katar'daki akıllı şehirler ve 2022 FIFA Dünya Kupası'nın oynanacağı stadyumlar için LED ekran üretmeye hazırlanıyor.

“TAGLIG” markasıyla Amasya'da faaliyet gösteren Türkiye'nin ilk yerli LED ekran fabrikası, Katar’daki akıllı şehirler ve stadyumlar için LED ekran üretecek.

İstanbul Havalimanı’nı Aydınlatan İşletme, Katar’daki Akıllı Şehirleri ve Stadyumları Aydınlatacak

İstanbul Havalimanı ile son dönemde inşa edilen stadyumların ekranlarının yanı sıra pek çok televizyon markasının LED ekranlarını üreten firma, HAVELSAN ile iş birliğinde Katar'daki akıllı şehirlerin ve 2022 FIFA Dünya Kupası'nın oynanacağı stadyumların LED ekranlarını üretmek için çalışmalara başladı.

KOSGEB Desteği İle Üretti

DİJİLED Görüntü Teknolojileri, almış olduğu KOSGEB destekleri ile üretmiş olduğu LED ekranları ve ileri teknolojik çözümleri dünya pazarlarına sunuyor.

İşletme kurucularından Alper Tuğluer, Türkiye'de birçok önemli başarıya imza attıklarını söyledi.

İhracat İçin Önemli Adım

Dünyanın en büyükleri arasında yer alan İstanbul Havalimanı'nın LED ekranlarını yaparak çok büyük bir gurur yaşadıklarını dile getiren Tuğluer, "2019'da ihracatta en önemli adımlarımızdan biri Katar projesi olacak. Akıllı şehirler ve stadyumların LED ekranlarını biz yapacağız." dedi.

Katar Projesinde Türkiye İmzası

Projeyle ilgili HAVELSAN'ın Katar'da görüşmeler yaptığını aktaran Tuğluer, şöyle devam etti:

"Bu yıl içinde proje imzalarımız atılmış olacak. Katar projesini Türkiye'nin LED ekranlarıyla, Türkiye'nin imzasıyla bitirmiş olacağız. Bu da bizim için gurur verici bir şey. Projede birçok stadın yenilenmesi, LED ekranlarının değiştirilmesi var. Ürünlerin burada üretilmesi, orada kurulumunu firmamızın yapması ayrıca gurur verici bir şey olacak."

Yerli ve Milli Üretiyoruz

TAGLIG'in dünya standartlarında üretim yaptığını dile getiren Tuğluer, sadece maddi kazanç değil, Türkiye'nin yerli ve milli üretimine de katkı sağlamayı amaçladıklarını anlattı.

Tuğluer, geçen yıl Ar-Ge çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

İhracatta Hedef Yüzde 70

"Firmamız, 2018'de bazı ülkelere deneme ihracatının ardından bu yıl 6 ülkeye ihracata başladı. 2019'un ikinci yarısında Amerika, Fransa, İran, Irak, Rusya, Kuveyt gibi ülkelere ihracat yapmayı planlıyoruz. Şu anda üretimin yüzde 5'i ihraç ediliyor. Üretimimizin yüzde 70'e yakınını ihracata dönük yapmak istiyoruz. Katar projesi, bizim için kilit nokta olacak. İşe HAVELSAN gibi büyük bir kuruluşla girmek, daha büyük sonuç verecek." dedi.

LED görüntü teknolojileri sektöründe 15 yıllık deneyime sahip olan ortaklar, bünyesinde kreatif, organizasyon, medya planlama ve PR şirketleri olan Medya Yönetim Grubu ile 2013 yılında ortak bir karar alarak Türkiye’nin ilk yerli LED ekran fabrikasını Amasya’da kurdu.

Uluslararası Ticaret İçin İlk Marka

2016 yılı sonunda VESTEL ile fason üretim anlaşması yapan işletme, 2017 yılında Avrupa ve diğer yurt dışı pazarlar için “TAGLİG”  satış markasını oluşturdu.

Ar-Ge Sonucu Ortaya Çıkan Ürün Suriye Televizyonlarında

İşletme, 2016 yılı sonunda KOSGEB tarafından desteklenen Ar-Ge projesi sonucu ortaya çıkan ürününden Suriye televizyonuna 45 Bin dolar tutarında satış yaptı. 2018 yılı Mart ayında ise 2 Milyon 600 Bin TL’lik sipariş sözleşmesi yaptı.

KOBİGEL İle Teknolojik Üretim Hattı

KOSGEB KOBİGEL Destek Programı kapsamında teknolojik üretim hattı güçlendirilerek imalatı gerçekleştirilen ürünlerden İstanbul Yeni Havalimanı’nda kullanılmak üzere 40 Milyon TL’lik LED ekran satış sözleşmesi yapıldı ve aydınlatma sisteminde bu ürünler kullanıldı. İstanbul Yeni Havalimanı Amasya’da üretilen bu ürünler ile aydınlatılıyor.

İstanbul Havalimanı’nın bu aydınlatma projesi yerli ve milli üretime destek olarak işletmeye büyük değer kazandırdı. Yapılan Ar-Ge, Ür-Ge yatırımları ve KOSGEB projelerinde 11 kişilik personel ile başlayan işletme bugün 65 kişilik ekip ile yoluna devam ediyor.

HAVELSAN İş Birliği

Stratejik Ürün Destek Programı kapsamında HAVELSAN ile iş birliği yapan işletme, savunma sanayi ve özel sektördeki faaliyet gösteren işletmelerin tüm ihtiyaçlarına cevap vermeyi hedefliyor.

Yapılan bu iş birliği çerçevesinde dünyanın önde gelen projeleri için teknolojik çözümler üretmeye başlayarak şu anda 3 ayrı uluslararası ve büyük ölçekli projede yer alıyor.

 

Hazırlayan: Şenol DEMİR