Yenilikçi, teknolojik ve katma değeri yüksek bir ürün üreten, bu ürünü uluslararası pazarlara taşımak isteyen ve ihracat odaklı çalışan KOBİ’ler önceliğimiz olmak üzere yeni bir vizyon ile bütün KOBİ’lerimize gerekli desteği sağlayacağız.

Gübre Sanayisinde 35 Ülkeye Makine İhracatı

Gübre Sanayisinde 35 Ülkeye Makine İhracatı

Aydın’da Kompost (organik gübre) ve biyogaz uygulamaları için makineler geliştiren işletme, 35’i aşkın ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

EYS Metal, ahır içinden başlayıp arazi uygulamalarına kadar olan organik gübre yönetimi süreçleri için dünya standartlarına uygun işletmeler kuruyor.

EYS Metal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, 2001 yılında Makine Mühendisi Şakir Öğütçü tarafından kurulan, atık ve gübre yönetimi konusunda çözümler üreten bir aile şirketidir. 600 metrekare alanda 12 çalışan ile faaliyetlerine başlayan firma, 2010 yılında 80 çalışanı ile 3 bin 200 metrekarelik yeni bir alanda faaliyetlerini sürdürdü. Firma, 2014 yılında 120 çalışana ulaşarak, üretim alanını 10 metrekareye kadar genişletti. 2016 yılında ise personel istihdamını 175 kişiye kadar arttırdı.

EYS Metal, ahır içinden başlayıp arazi uygulamalarına kadar olan organik gübre yönetimi süreçleri için dünya standartlarına uygun işletmeler kuruyor.

10 Binden Fazla Ürün

EYS Metal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi susuzlaştırma ve organik gübre sektöründe ve daha birçok alanda firmalara, yüklenicilere ve danışmanlara çözüm ortaklığı sunuyor. Kurulduğu 2001 yılından itibaren 19 farklı iş ortağıyla müşterilerinin isteklerine kalıcı çözümler veriyor. Bugün Amerika’dan Japonya’ya, Rusya’dan Güney Afrika’ya dünya üzerinde 10 binden fazla EYS ürünü müşterilerine hizmet veriyor.

Ar-Ge ile Ekonomiye Katkı

EYS Metal, Ar-Ge ve inovasyona yüksek önem veren bir işletme olup, 2017 yılında kurulan Ar-Ge merkezinde yapılan çalışmalar ile ülke ekonomisine katkı sağlayan, ülkemizin uluslararası pazardaki rekabet gücünü artıran projelere imza atıyor.

İşletmede, genel olarak, fiberli lif açısından zengin atıklardan ayrılmış katıların veya sıvıların yan ürünler olarak geri kazanılabileceği veya ana prosese geri beslenebileceği çoklu endüstrilere hizmet için makine/ekipmanlar üretiyor.

Geri Dönüşüm ile Çevre Dostu Çalışmalar

EYS, çok yönlü separasyon çözümleri ile lifli malzemelerin ekonomiye geri kazandırılmasını sağlamakla aynı zamanda yurt ve dünya çapındaki birçok uygulamasıyla hayvansal atıklardan kaynaklanan çevre kirliliğinin önüne geçilmesinde aracı oluyor.

Hayvan barınaklarında kullanılan gübre sıyırıcıları, karıştırıcılar, pompalar, separatörler, filtrasyon ekipmanları, kompost karıştırıcıları ve kompost tamburları, katı ve sıvı gübre dağıtıcıları, konveyörler, sığır fırçaları, parçalayıcılar, eleme tamburları, kurutucular, granülatörler işletmenin başlıca ürün grupları içerisinde yer alıyor.

Devlet Destekleri

EYS Metal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin; 2 patenti ve 3 faydalı modeli bulunmakla beraber, 3 adet tamamlanmış TÜBİTAK projesi, 2 adet başvuru aşamasında TÜBİTAK projesi bulunuyor.

KOSGEB Destek Programlarından da faydalanan işletme, İşletme Geliştirme Destek Programı kapsamında; Yurt İçi Fuar, Nitelikli Eleman İstihdam, Eğitim ve Belgelendirme desteklerinden faydalandı.

Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteğinden de yararlanan işletmenin KOBİ TEKNOYATIRIM (KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı) kapsamında onaylanan bir projesi bulunuyor.

TEKNOYATIRIM Projesi

KOBİ TEKNOYATIRIM programı kapsamında destek alınan Kompost tamburu prototipinin geliştirilmesi için 2007 yılında TÜBİTAK tarafından desteklenen Ar-Ge Başlangıç Destek Programı ile destek alan işletme, projeyi 12.08.2009 tarihinde başarı ile tamamladı. Ayrıca, TÜRK PATENT tarafından, 21.03.2017 tarihinde incelemeli patent belgesini aldı. Böylece ürün 20 yıl süre ile koruma altına alındı.

Yapılan pazar araştırmaları ile yurt dışında kompost tamburunda müşteri talebinin artacağını gören işletme, Japonya, Çin, Danimarka, Belçika, Finlandiya, İtalya, Katar, Bulgaristan, Rusya gibi mevcut pazarlarda ciddi talepler oluşturdu. KOBİ TEKNOYATIRIM desteği kapsamında yapılan yatırımın Kompost tamburu üretim kapasitesini ciddi miktarda arttıracağı öngörülüyor.

EYS Metal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin satışların genel olarak yüzde 40’ı yurt içi,  yüzde 60’ı yurt dışına gerçekleştiriliyor. Satışlar içerisindeki Kompost tamburu (Bedding Composter-BC) grubu ise cironun %30’unu oluşturuyor.

35’i Aşkın Ülkede

EYS, 35'i aşkın ülkede yerleşik bayi ağı ile özellikle gelişmiş ülke pazarlarında gübre yönetimi konusunda ürün satışı gerçekleştiriyor. Amerika'dan Japonya'ya, Finlandiya'dan Yeni Zelanda'ya uzanan geniş bir coğrafyada binlerce müşterisi bulunuyor.

 

Hazırlayan: Şenol DEMİR