Yenilikçi, teknolojik ve katma değeri yüksek bir ürün üreten, bu ürünü uluslararası pazarlara taşımak isteyen ve ihracat odaklı çalışan KOBİ’ler önceliğimiz olmak üzere yeni bir vizyon ile bütün KOBİ’lerimize gerekli desteği sağlayacağız.

KOSGEB Destekli Büyüme

KOSGEB Destekli Büyüme

Zonguldak’ta faaliyet gösteren işletme, KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı ile hem makine teçhizat altyapısını hem de kurumsallaşma süreçlerini geliştirdi.

KOSGEB’in KOBİGEL – KOBİ Gelişim Programı kapsamında iki yıl üst üste farklı iki projeyi başarı ile tamamlayan işletme yurt dışı pazarlarında.

Zonguldak Ereğli OSB’de çelik, konstrüksiyon sektöründe faaliyet gösteren TATSAN Çelik Konstrüksiyon İmalat ve Montaj SAN. TİC. LTD. ŞTİ. KOSGEB destekleri ile hedeflerine ulaşıyor. 

1976 yılında kurulan işletme, çelik konstrüksiyon imalat sektöründe üretimlerini sürdürüyor. Uzun yıllar Ereğli Demir Çelik Fabrikaları’nın makine yedeklerini ve Zonguldak bölgesindeki firmaların ihtiyaçlarını karşılayan işletme, üretim teknolojisini geliştirerek büyüme yolunda ilerliyor.

Makine Üretimi

Son 20 yıldır çelik konstrüksiyon bina imalatları ve montajı üzerine yoğunlaşan TATSAN, Türkiye'de ilk defa değişken boyutlu H profillerin tavlamalı kaynak yöntemiyle esnek üretimini sağlayan otomatik H profil makinesini geliştirdi.

Ereğli OSB’de 5 bin metrekare açık alan, 5 bin metrekare ve bin 500 metrekare iki farklı kapalı alanda 70 personeli ile başarılı projelere imza atıyor.

Yurt Dışı Projeleri

Yurt dışı pazarlarında da çeşitli projelere imza atan TATSAN, Sudan’da “Endüstriyel Tesisi İmalatı ve Montajı” konulu projeyi, Irak’ta da “Petrol Tankları Ön İmalat Üretimi” konulu projeleri başarı ile tamamladı

KOSGEB Destekleri

KOSGEB’in İşletme Geliştirme Desteği kapsamında Nitelikli Eleman İstihdam, Belgelendirme ve Danışmanlık desteklerinden faydalanan işletme, 2008 yılında, “Sıfır Faizli İstihdam Endeksli Destek Kredisi” 2009’da “Yüz Bin KOBİ Kredisi”, 2010’da “Ölçek Endeksli Destek Kredisi”, 2016 yılında da “Sıfır Faizli İşletme Kredisi” programları çerçevesinde kredi faiz desteklerinden faydalandı.

  1. KOBİGEL Projesi

KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı ile 2 projeyi de başarı ile tamamlayan TATSAN, ilk projesini 2016 yılı KOBİGEL çağrısı kapsamında “TATSAN Personel Yazılım ve Üretim Alt Yapısı Geliştirme Projesi” konusu ile gerçekleştirdi. Proje kapsamında, personel, makine ve teçhizat, yazılım ve eğitim destekleri aldı.

  1. KOBİGEL Projesi

2018 yılında ise 2. KOBİGEL projesini  “TATSAN Personel Yazılım ve Üretim Alt Yapısı Geliştirme Projesi” konusu ile tamamlayan işletme, bu proje kapsamında da, personel istihdamı, bilgisayar yazılımı, eğitim, makine ve teçhizat desteklerinden faydalandı.