KOSGEB, yurt dışından ithal edilen ürünleri Türkiye’de yerli ve milli imkânlarla üretecek olan KOBİ’lere 6 milyon liraya kadar destek verecek.

Şırnak’tan ABD’ye Vintage Çocuk Kıyafetleri

Şırnak’tan ABD’ye Vintage Çocuk Kıyafetleri

KOSGEB İleri Girişimcilik Destek Programı ile işletmesini kuran Selda Başar, küçük bir dikiş makinesi ile başlayan keyifli yolculuğunu anlattı:

Halk Eğitim Kursu

Evli ve üç çocuk annesiyim. 2004 yılında Cizre’de Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı dikiş-nakış kursunu tamamlayıp sertifika aldım. 14 yıl boyunca dikişe dair hiçbir şey yapmadım.2016 yılında vintage tarzı bebek giysilerine merak sardım. Evde dikiş makinem yoktu. Tasarladığım kıyafetin evde kesimini yapıp, mahallemizdeki terzide overlok yaptırıp, annemin çeyizinden kalma eski makine ile de elbiseyi bitiriyordum.

Küçük Bir Dikiş Makinesi

Annemin bana hediye ettiği küçücük bir dikiş makinesi ile evimin bir köşesini dikiş alanı olarak kullanıyor, diktiklerimi açtığım Instagram hesabımda satıyordum. Kısa sürede güzel sonuçlar aldım. Bebeksi, çocuksu yetişkin elbiselerine benzemeyen tarzım ile geniş bir müşteri kitlesine sahip oldum. Ürünlerinin beğenilmesi ve ilçe dışından da taleplerin artması üzerine büyük bir atölye açmaya karar verdim.

KOSGEB’e Teşekkür

Girişimci olarak atölyemi açmak istedikten sonra KOSGEB ile tanıştım. 2018  yılında KOSGEB İleri Girişimcilik Destek programı ile Reba Tekstil’i kurdum. Daha sonra yine KOSGEB desteği ile makine sayımızı arttırdık.  İşletme Geliştirme Destek Programı’ndan da faydalanarak personel istihdamımızı genişlettik. KOSGEB sayesinde kurulduk, büyüdük, kurumsallaştık. Tüm destekleri için KOSGEB’e teşekkür ediyorum.

ABD, Arabistan, Katar ve Filistin’e İhraç

Küçücük bir dikiş makinesiyle, evimin bir köşesinde başlayan hikâyem, şimdi 840 metrekarelik bir atölyede, 30'tan daha fazla makine ve büyük bir ekiple devam ediyor. 50 kişi istihdam ediyoruz. Bu süreçte eşimin desteği ve yardımı beni daha da ileriye taşıdı. Artık birlikte yol alıyoruz. Yurt içi satışlarımızın yanı sıra; Arabistan, Katar, Filistin ve ABD'ye ihracat yapıyoruz.

Kişiye Özel Ürünler

Markamızın adı Lupsiloo. Çocuk giyim ağırlıklı olmak üzere elbise dikim, tasarım ve satışı üzerine hizmet veriyoruz. Farklı, modern tasarımlar yapıyoruz. Kumaş hariç tüm üretim bize ait. Özel tasarım, özel dikim bebek ve anne elbiseleri, ağırlık olarak Vintage elbiseler, konsept elbiseler, nakışlı elbiseler, makosen gibi ürünler üretiyoruz. Ürünlerimizde kullandığımız aksesuarlarını da (dokuma, örgü, nakış, toka, şapka, fascinatör, bandaj) kendimiz üretiyoruz. Ürünlerimizin hepsinde ayrı emek, ayrı detay var. Ayakkabılarımız yüzde yüz deri. Makosen ayakkabılarımızı, çoraplarımızı kişiye özel isim de yapıyoruz.

Gelecek Planları

Oluşturduğumuz marka kimliği ve değeri ile vintage gelinlik ve abiye üretmeyi, yurt içi ve yurt dışı müşterilerimize sunmayı hedefliyorum. Ayrıca geniş yelpazeli butik mağazaları açmak ve bayilik vermek gelecek planlarım arasında. Bir kadın girişimci olarak daha da büyümek ve gelişmek için KOSGEB’in desteğini her daim bekliyorum.

 

Hazırlayan: Şule ÇOMÇALI