KOSGEB, yurt dışından ithal edilen ürünleri Türkiye’de yerli ve milli imkânlarla üretecek olan KOBİ’lere 6 milyon liraya kadar destek verecek.

Nar Kabuğundan Deri Tabaklama Ürünü

Nar Kabuğundan Deri Tabaklama Ürünü

Deri sanayisinde çevre kirliliğine neden olan tabaklama işleminde kullanılan kimyasallara alternatif olarak doğal kaynaklı nar kabuklarından bitkisel tabaklayıcı ürün geliştirdi.

Zeta Kimya, deri sanayinde çevre kirliliğine neden olan krom tabaklama maddesine alternatif yeni bitkisel tabaklama maddeleri geliştirmek için üniversite - sanayi iş birliği ve KOSGEB destekleri ile yapmış olduğu Ar-Ge çalışmaları neticesinde yeni bir buluşa imza attı.

İşletme tarafından geliştirilen nar kabuğundan su ile ekstrakte edilerek elde edilen patentli tanen, NAREXX markası ile sektörün ihtiyacı olan kromsuz ve doğal kaynaklı tabaklama çözümlerinden biri olmaya aday gösteriliyor.

NAREXX, atık nar kabuklarının ticari bir ürüne dönüşüm hikâyesi. Gıda teknolojileri kapsamında yenilebilir ve içilebilir kalitede olan tanen, herhangi bir zararlı ya da sentetik bileşen içermiyor.

Zeta Kimya, deri sanayisinin ihtiyaç duyduğu, temelinde teknik destek olan kimyevi madde ithalatı, ihracatı ve pazarlaması ile başlangıç yaptı. 2000 yılından beri hizmet verdiği farklı coğrafyalardaki on bir ülke ve bu ülkedeki partnerlerinin ihtiyaç duyduğu ürünleri ve teknolojileri karşılıyor.

Basta deri sanayi olmak üzere, tekstil ve endüstri kimyasalları konularında araştırma geliştirmelerine Uşak Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde 4 bin metrekarelik çalışma alanında devam ediyor.

Dünya genelinde, ekstraksiyon yöntemi ile elde edilen ve modifiye edilerek geliştirilen birçok bitkisel tabaklama maddesi deri sektöründe kullanılıyor.

Zeta Kimya, yapmış olduğu Ar-Ge çalışması ile nar kabuğunun da degerlendirilebilir önemli bir kaynak olduğunu ve tabaklama işleminde kullanılan birçok etken maddeleri içerdiğini ortaya koydu ve deri sektörü için yeni bir doğal tabaklama ürünü geliştirdi.