KOSGEB, yurt dışından ithal edilen ürünleri Türkiye’de yerli ve milli imkânlarla üretecek olan KOBİ’lere 6 milyon liraya kadar destek verecek.

Uşak’tan Dünyaya Konserve

Uşak’tan Dünyaya Konserve

Akdeniz lezzetlerini üretim sözleşmesiyle üreterek hem çiftçiye destek oluyor hem de Uşak’ta 48 bin metrekarelik alanda ürettiği konservelerin tamamını dünyanın dört bir tarafına gönderiyor.

Eşme Konserve, Akdeniz mutfağının özel tatlarından olan yaprak sarma, lahana, patlıcan, biber, kabak dolma gruplarının yanında, salamura yaprak, pilaki çeşitleri gibi hazır yemek konserveleri üretiyor. Bu üretimi gerçekleştirirken, bölge çiftçisi ile üretim sözleşmesi yaparak hem kaliteli sebzenin yetiştirilmesini sağlıyor hem de çiftçiye destek oluyor. İşletme, ürettiği konservelerin tamamını ihraç ediyor. Çalışan sayısına göre yaklaşık yüzde 85 oranında kadın istihdamına katkı sağlıyor.

48 Bin Metrekarelik Modern Üretim Tesisi

2005 yılında Uşak’ta faaliyetlere başlayan Eşme Konserve, her geçen gün pazar ağını büyüttü ve yaptığı yatırımlar ile üretim tesisini genişletti. Yeni yatırımlarla kurmuş olduğu 42 bin metrekare açık, 6 bin metrekare kapalı olmak üzere toplamda 48 bin metrekarelik modern fabrikada üretim yapıyor. Kendi markası olan SİRENA’nın yanında, dünyaca tanınmış markalar için de Private Label üretim yapıyor.

Yüzde 85 Oranında Kadın İstihdamı

Eşme Konserve, konserve ve gıda sektöründeki deneyimleri ile yüksek kalitede ürünler tedarik ediyor. Tarımsal üretim sözleşmesi ile bölge çiftçisini destekliyor ve çiftçilerin ürettiği ürünleri alarak fabrikada işliyor. Bölgedeki istihdama önemli derecede katkı sağlayan işletme, 143 çalışanının 124’ünü kadın çalışana ayırmakla birlikte yaklaşık yüzde 85 oranında kadın istihdamına yer veriyor.

Ürünlerin Tamamını İhraç Ediyor

İşletme, ürettiği ürünlerin tamamını Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, Almanya, Yunanistan, Birleşik Krallık, İsveç, İsviçre, BAE, Katar, İsrail, Lübnan, Umman, Kuveyt, Bahreyn gibi ülkelere ihraç ediyor.

İşletmenin büyüyüp gelişmesine KOSGEB’de önemli derecede katkı sağlıyor. İşletme, Genel Destek, İşletme Geliştirme ve KOBİGEL destek programlarından faydalandı.

KOBİGEL ile Teknolojik Altyapıyı Geliştirdi

KOBİGEL - KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında “ Teknolojik Altyapının Geliştirilmesi ve Gıda Laboratuvarı Kurulumu ile İhracat Pazarının Genişletilmesi” konulu projeyi başarılı bir şekilde tamamlayan Eşme Konserve, proje ile fabrikada üretilen konserve ürünlerin baştan sona tüm aşamalarının tek tek analiz edilip ölçümlerinin ve kalite kontrollerinin yapıldığı bir laboratuvar kurdu. İmalat süreçlerinde kullandığı bazı makineleri yeniledi ve kapasite artırımı yaptı. Bu teknolojik altyapının edinilmesi sayesinde yurt dışı müşterilerinin kalite beklentilerini karşıladı.