Yenilikçi, teknolojik ve katma değeri yüksek bir ürün üreten, bu ürünü uluslararası pazarlara taşımak isteyen ve ihracat odaklı çalışan KOBİ’ler önceliğimiz olmak üzere yeni bir vizyon ile bütün KOBİ’lerimize gerekli desteği sağlayacağız.

25 Yıllık Deneyimini Üretime Geçirdi

25 Yıllık Deneyimini Üretime Geçirdi

KOSGEB desteğiyle Bartın’da Özel Estetik Diş Laboratuvarı’nı açan Ali Kütükbaş; implant üstü lazer, zirkonyum, imex, lamine ve totel protezler gibi gülüş tasarımı üretimi yapıyor

Birçok laboratuvar ve özel klinikte çalışan Samsun doğumlu Ali Kütükbaş, işinden istifa edip diş sektöründe 25 yıllık birikim ve tecrübesini aktararak en büyük hayali olan kendi üretim tesisini kurdu.

Kardeşiyle birlikte iki kişiyle çıktığı bu yolda çalışan sayısını 8’e çıkartarak hedeflerini daha ileriye taşıyacak genç ve dinamik ekibiyle emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

İş Hacmi ve Hedefler

Kurduğu diş protez imalathanesi ile bölgenin bu konudaki ihtiyacının karşılanmasına önemli katkılar sağlıyor. Diş protezi üzerine implant üstü, hareketli protez, porselen kaplama ve lamine zirkon kaplama gibi ürünlerin imalatını yapan Özel Estetik Diş Laboratuvarı, şu an Türkiye’nin 81 iline ürünlerinin satışını yapıyor. Uzun vadedeki en önemli hedefi, ihracata başlayarak daha katma değerli ürünler üretmek.

KOSGEB ile Adım Adım

Ali Kütükbaş, işletmesini kurmadan önce İleri Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayarak destek süreçlerini başlattı. ‘Hayalime ulaşmak için en büyük destekçilerimden biri KOSGEB oldu’ diyen Kütükbaş, başarı serüvenini anlatmaya şöyle devam etti:

Kısa bir araştırma ve inceleme sonrasında KOSGEB İleri Girişimci Destek Programı’na başvuruda bulundum. Yeni teknoloji dijital cihazları KOSGEB desteği ile işletmeye kazandırarak modern tekniklerle üretime geçtim. Hayalimi gerçekleştirmek için gerekli olan yüksek teknolojili cihazların finansmanı için kaynak ararken KOSGEB’in destekleri ile de tanışmış oldum. Ayrıca İşletme Geliştirme Destek Programı’ndan da yararlanmaya devam ederek KOSGEB’in gücünü hissetmeye devam ediyorum.