Yenilikçi, teknolojik ve katma değeri yüksek bir ürün üreten, bu ürünü uluslararası pazarlara taşımak isteyen ve ihracat odaklı çalışan KOBİ’ler önceliğimiz olmak üzere yeni bir vizyon ile bütün KOBİ’lerimize gerekli desteği sağlayacağız.

Üretim Süreçlerini Dijitalleştirdi

Üretim Süreçlerini Dijitalleştirdi

Dokuma ve giyim sektöründe faaliyet gösteren ve dünyaca ünlü markalara ürettiği ürünleri gönderen Reymer Tekstil, KOBİ-GEL desteği ile üretim süreçlerinde dijitalleşmeyi sağladı.

Reyhan Pekdiker önderliğinde 1997 yılında Bartın'da 300 metrekare kapalı alanda 30 çalışanıyla faaliyete başlayan Reymer Tekstil, bölgede sektörün gelişmemiş olması ve işletmenin küçük olması nedeniyle ilk yıllarda çeşitli zorluklara göğüs gerdi. Bu zorluklara rağmen günümüzde bölgenin en eski konfeksiyon işletmesi olarak faaliyetine devam ediyor.

Kontrollü Büyüme

2005 yılında Organize Sanayi Bölgesi’nde bin 200 metrekarelik fabrikasında yaklaşık 80 çalışan kapasitesine ulaşan firma, 2009 yılında alan kapasitesini 2 bin 400 metrekareye, çalışan sayısını da 130'a çıkardı. 2014 yılında kurumsallaşma çalışmalarına başladı. 2016 yılında da yalın üretime geçiş yaptı.

Bartın’daki fabrikasında örme ve dokuma kumaştan t-shirt, sweatshirt, elbise, etek, pantolon ve yelek gibi ürünler üreterek yüksek ürün çeşitliliği ile müşterilerine cevap veren Reymer Tekstil, bugün 3 bin 400 metrekare kapalı alanda, 270 çalışanıyla yıllık ortalama 2,5 milyon adet üretim kapasitesine ulaştı. 

Reymer Tekstil, yapılan projeler ve modernizasyon çalışmaları ile mevcut üretim alanında yüzde 25 yer kazanımı, verim ve üretkenlik artışları sağladı. Üretim alanında yapılan projeler ve mühendislik altyapısının gelişmesiyle veri ölçümü ve analizi noktasında da sektörde ileri noktalara geldi.

Kurumsallaşma Faaliyetleri

İşletme, 2017 yılından beri yönetim sistemleri ve insan kaynakları süreçlerinde yapmış olduğu çalışma ve projelerle dengeli bir büyüme stratejisini devreye aldı.

2019 yılından itibaren dijital çözümlere yönelim sağladı. QDMS Entegre Yönetim Sistemi, e-Flow İş Süreçleri Geliştirme Platformları ve Microsoft 365 Ofis Araç Yazılımları ile süreçlerin optimum seviyede yönetilebilir olmasını sağladı.

Dünyaca Ünlü Markalara Üretim

Tam kapasite ihracat ürünleri çalışan Reymer Tekstil’in ihracat yaptığı ülkeler arasında İspanya, Amerika ve Fransa başta geliyor. Ağırlıklı olarak ürünlerini Zara, Stradivarius, Bershka, Pull&Bear ve Abercrombie gibi markalara ihraç ediyor.

Proje Kazanımları

KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı 2019 İmalat Sanayinde Dijitalleşme temalı proje teklif çağrısı kapsamında “Reymer Dijital Dönüşüm Projesi” ile yönetim ve üretim süreçlerinde dijitalleşme sağladı. Proje neticesinde işletme şu çıktıları elde etti:

  • Analiz edilebilir dijital iş süreçlerini tasarlandı.
  • Dijital onay mekanizmalı süreçleri tasarlandı.
  • Dikiş makinelerine takılan IOT cihazları yardımıyla makinelerden anlık veri alınmaya başlandı.
  • Makine duruşlarını ölçebilme olanağı sağlandı.
  • Kişisel operatör performanslarını ölçebilme imkânı sağlandı.
  • Destek kapsamında alınan tabletler ile gerekli noktalarda veri girişi yapılması sağlandı.
  • Destek kapsamında alınan televizyonlar ile görsel yönetimin desteklenmesi sağlandı.
  • En büyük kazanım KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı ile dijitalleşmeye ilk adım atılmış oldu.