KOSGEB, yurt dışından ithal edilen ürünleri Türkiye’de yerli ve milli imkânlarla üretecek olan KOBİ’lere 6 milyon liraya kadar destek verecek.

Fındıktan Kolonya Yaptı

Fındıktan Kolonya Yaptı

Kadın girişimci Nilüfer Çol, 2020 yılında KOSGEB desteğiyle kurduğu Hasat Kolonya’da, Ordu’nun meşhur fındığının özünden ürettiği tatlı fındık kolonyasıyla dikkat çekiyor

Osmanlı’dan Türk kültürüne miras kalan bir ürün olarak kolonya günümüzde de önemini korumayı sürdürüyor. Dezenfektan özelliği bulunan kolonyalar, aynı zamanda farklı bitki ve esanslarla çeşitlendiriliyor. Kendine has eşsiz kokuya sahip fındık çiçeği kolonyası da bu çeşitlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Kadın Girişimciler KOSGEB’le Daha Güçlü

Ordu’da bitkisel yemeklik yağ üretimi yapan bir fabrikada üretim ve kalite müdürü olarak 20 yıl görev alan, farklı iş kollarında CEO ve danışmanlık yaptıktan sonra emekli olan Nilüfer Çol, kendi işini kurma isteğini pandemi sürecinde pekiştirerek kolonya üretimine başlamaya karar verdi. KOSGEB’in kadın girişimcilere destek verdiğini duyan ve İleri Girişimcilik Eğitimi’ne katılıp girişimcilik belgesini alan Çol, KOSGEB’in verdiği desteklerle 2,5 ay gibi kısa bir sürede iş yerini faaliyete geçirerek kolonya üretimine başladı. KOSGEB’den Makine, Teçhizat ve Yazılım Desteği kapsamında yaklaşık 100 bin TL destek alan kadın girişimci, iş yerini açtığı birinci yılın sonunda yine KOSGEB tarafından verilen personel desteğinden de yararlandı.

Ordu’da bir ilki başaran kadın girişimci, 2020 yılında kurduğu Hasat Kolonya’da 3 çeşit kolonya imal ederek başladığı yolculuğunu bölge için çok değerli olan fındığın kolonyasını üreterek sürdürüyor.

Fındık Çiçeği Kolonyası

Çekici ve mükemmel kokusuyla çokça tercih edilen kolonya türlerinden birisi haline gelen fındık kolonyası özel üretim teknikleriyle fındığın mis kokan çiçeğinden üretiliyor. Her daim kalite ve memnuniyet hedeflenerek özenle üretilen fındık çiçeği kolonyası firmanın imal ettiği en dikkat çeken ürün olma iddiasını devam ettiriyor.

Eşsiz Kokuya Sahip

En ince detaylar göz önünde bulundurularak özel tesislerde üretilen fındık kolonyasının üretim süreci oldukça hassasiyet gerektiriyor. Fındığın muhteşem kokusuna sahip olan çiçeğin özlerinin özenle işlenmesi ve formüle edilmesiyle üretilen kolonya, son derece hafif ve rahatsız etmeyen bir esansa sahip bulunuyor.

Güvenilir Marka

Marka itibarını güvenilir ve etik ürün tedarikiyle korumayı ilke edinen Nilüfer Çol, üretim ve teslimat süreçlerini sürekli geliştirmek için çalışıyor. Her geçen gün daha kaliteli ve yeni ürünler sunabilmek adına teknolojik gelişmeleri yakından takip eden Hasat Kolonya, ürün ağını genişletmeye devam ediyor.

Kolonyaya Olan Önyargıyı Yıktı

Güzel ve hoş kokusunun yanı sıra ferahlatıcı ve canlandırıcı etkisiyle bilinen lavanta, yasemin, lotus ve geleneksel limon kolonyalarının da üretildiği firma 2020 yılından bu yana portföyüne yeni kokular ekliyor. Müşterilerin hem taleplerini hem de beklentilerini karşılamaya çalışan kadın girişimci, sabun ve dezenfektanın aşırı kullanımı ya da elleri sık yıkama sonucu oluşan cilt kuruluğuna ürettiği kolonyalarla çözüm sunarak kullanıcıların kolonyayla ilgili olumsuz düşüncelerini değiştirdiğine dikkat çekiyor.

Yılda 30 Ton Üretiyor

Yıllık üretim miktarının 20 ile 30 ton arasında olduğu işletmede birer tonluk tanklarda üretim yapılıyor. Firmanın arz talep durumuna göre üretim kapasitesini arttırma imkânı da bulunuyor.

Hasat Kolonya, Türkiye genelinde market, bakkal ve eczane gibi belli başlı yerlerde satış hizmeti sunup kurumsal web sitesi, sosyal medya ve sıcak satış olarak ürünlerini piyasaya sunuyor.

Sürdürülebilir Ticaret

Toptan satışlarıyla iç pazarda satıcılara büyük oranda destek sağlayan firma, yaptığı yatırımlar ve müşteri memnuniyetine verdiği önemle kısa zamanda geniş bir müşteri kitlesine sahip olmayı hedefliyor. Kolonya üretiminin yanında parfüm, sıvı sabun ve şampuan gibi kozmetik ve temizlik ürünlerinde çeşitliliği arttırıp işletme kapasitesini büyütmek isteyen kadın girişimci Çol, özellikle kadınlara iş istihdamı yaratarak ekonomik ve sosyal alanda katkıda bulunmayı amaçlıyor. Ordu Kadın Emeği Kooperatifi’nin de kurucu üyesi olan Nilüfer Çol, kadınlar için çalışmaya devam ediyor.