Destek Programı Hatalı İşlem  Doğru İşlem
Girişimcilik Destek Programı-Yeni Girişimci Desteği Destek kapsamında alınan makine-teçhizat, donanım ve yazılımın satılması, kiraya verilmesi veya işletmede bulunmaması KOSGEB desteği ile satın alınan makine, teçhizat, donanım ve yazılım Taahhütnamenin kayda alındığı tarihten itibaren 3 (üç) yıl süresince; satılmamalı, başka şahıs, kurum/kuruluşlara hiçbir şekilde kiralanmmalı veya devredilmemeli, rehin gösterilmemeli. Bu kapsamdaki makine, teçhizat, donanım ve yazılım; yapılan yerinde izlemede tespit edilemediği takdirde yasal faizi ile birlikte geri tahsil edilir.
Girişimcilik Destek Programı-Yeni Girişimci Desteği Destek kapsamında alınan makine-teçhizat, donanım ve yazılımın satın alınması KOSGEB desteği ile satınalınan makine, teçhizat, donanım ve yazılımın asgari teknik özelliklerinin en az Kurul Kararında yer alan asgari teknik özellikleri taşımalıdır. Bu ürünler için alınacak faturalarda ise bu özelliklerin açıkça yer alması ve kesilen faturanın sermaye şirketleri için şirket adına, şahıs işletmeleri için de şahıs işletmesi sahibi adına kesilmesi gerekmektedir.
Girişimcilik Destek Programı-Yeni Girişimci Desteği Destek kapsamında alınan makine-teçhizat, donanım ve yazılımın ödeme talebi Destek ödemesine esas belgeler, en geç 1 (bir) yıl içerisinde işletme tarafından destek ödeme sürecine uygun olarak iletilmelidir. Destek kapsamında mal/hizmetin alınma veya fatura tarihlerinden ileri olanı, bu sürenin başlangıç tarihi olarak kabul edilmektedir. Aksi takdirde ödeme yapılamaz.
Girişimcilik Destek Programı-Yeni Girişimci Desteği Destek programı süresi boyunca başka bir işletmede SGK'lı çalışmak Destek programı süresi boyunca başka bir işletmede SGK'lı olarak uygulama esaslarda tanınmış bazı özel haller haricinde çalışılamaz. Aksi takdirde destek sürecinin sonlandırılması ile sağlanan desteğin yasal faizi ile geri tahsili gibi sonuçlar doğurabilecektir. Girişimcinin hem yasal olarak hem de fiili olarak işinin başında olması gerekmektedir.
Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2020