Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı Yeni Çağrısı Açıldı. Karbon Emisyonunun Azaltılmasına Yönelik Ar-Ge ve İnovasyon ile Ür-Ge Projeleri Desteklenecek. Başvurular 17 Haziran’a Kadar

 

KOSGEB, iklim değişikliği ile mücadelenin en önemli unsurlarından biri olan karbon emisyonunun azaltılması konusunda yeni bir çağrı başlattı. Karbon emisyonunun azaltılmasına yönelik yenilikçi uygulamalar ve karbon emisyonlarının izlenmesine yönelik sistemler çağrı kapsamında 2 milyon liraya kadar desteklenecek. KOBİ’ler yeni çağrıya 17 Haziran’a kadar başvurabilecek.

İmalat ve Bilgisayar Programlama

KOSGEB, 2050 yılında sıfır karbon hedefine katkı sağlayacak Ar-Ge ve İnovasyon ile Ür-Ge projelerinin desteklenmesi için yeni bir çağrı başlattı. İmalat sektörü ile bilgisayar programlama faaliyetlerindeki KOBİ’ler bu çağrıya başvurabilecek.

Proje Süresi 8-24 Ay

İşletmeler, karbon emisyonunun azaltılmasına yönelik yenilikçi uygulamalar ve karbon emisyonlarının izlenmesine yönelik sistemler konularında proje sunabilecek. Proje süreleri, 8-24 ay ile sınırlı olacak.

Destek Kalemleri

Destek üst limiti 2 milyon lira olan çağrıda, proje ile ilişkilendirilmiş olmak kaydıyla işletmede tam zamanlı çalışması şartı ile mevcut veya yeni istihdam edilecek personel 400 bin liraya kadar desteklenecek. Çağrıda, işletmeler makine-teçhizat, donanım, ham madde, yazılım ve hizmet alımı giderleri desteği alabilecek. İşletmelerin sınai mülkiyet hakları giderleri ile test, analiz ve belgelendirme giderleri de desteklenecek.

4 Projeye Ödül

Proje Teklif Çağrısı kapsamında desteklenmesi kabul edilen projeler, yeni bir değerlendirmeye tabi tutulacak. Yapılacak sıralamada en yüksek puanı alan ilk 3 proje ile jürinin seçtiği 1 projeye bu yıl Samsun’da düzenlenecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde ödül verilecek.

 

Çağrı ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Başvurmak için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2022