Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Projesi Dördüncü Başvuru Dönemi Başvuru ve Ödeme Talebi Süresi Uzatıldı

Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı’nın 1 Temmuz 2022’de ilan edilen dördüncü başvuru döneminde; son başvuru tarihi 10 Ekim 2022’ye, program başvurusu onaylanan işletmelerin ödeme talep edebileceği son tarih ise 28 Kasım 2022’ye uzatıldı. Destek kapsamında yeni istihdam edilecek personelin en geç 2022 Ekim sonuna kadar işe başlatılması gerekiyor.

Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı; Covid – 19 salgınından etkilenen mikro ve küçük işletmelerin (MKİ) salgın şartlarında faaliyetlerini sürdürmeleri ve geçmiş dönem ortalama istihdam seviyelerini koruyarak yeni personel istihdam etmelerinin sağlanması için uygulanmaktadır. Program kapsamında; şartlara uygun yeni personeli 12 ay boyunca istihdam etme taahhüdü karşılığında, yeni istihdam edilecek her bir personel için faizsiz ve teminatsız geri ödemeli destek verilmektedir.

Destekten yararlanmak için önce online program başvurusu yapılması, şartlara uygun personel istihdamının SGK kayıtlarına yansımasından sonra ise online doldurulacak Ödeme Talep Formu ile ödeme talep edilmesi gerekmektedir. Detaylı bilgi için TIKLAYINIZ.

Not: 2021 Aralık – 2022 Mart başvuru döneminde (üçüncü başvuru dönemi)  başvurusu onaylanan işletmeler için herhangi bir değişiklik yoktur. Daha önce ilan edilen takvim ve şartlar geçerlidir.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2022