.

 

23-27 Temmuz 2012 Avrupa İşbirliği duyuruları aşağıda yer almaktadır.İlgilendiğiniz duyuru için lütfen bağlı bulunduğunuz Avrupa İşletmeler Ağı konsorsiyumu ile irtibata geçiniz
Konsorsiyum bilgileri: http://www.kosgeb.gov.tr/Pages/UI/Projeler.aspx?refContent=22

Referans No: 20120606004 
Danimarka’da Enerji Santralleri Üreten Firmanın Taşeron Arayışı
Enerji sektöründe faaliyet gösteren Danimarkalı firma anahtar teslim çözümler üzerine hizmet sağlamaktadır. Firma, su borulu ve dikey borulu buhar kazanları üreticisi firma aramaktadır. Aranılan tedarikçi firmanın en az 25 çalışanı olması, üretim otomasyonunu sağlamış olması ve auto cat hakimiyeti olması istenmektedir. Ayrıca firmanın DIN EN 729-1 DIN EN 729-2 DIN EN 729-3, AD-Merkblatt HPO, TRD 201, EN 129 §52, 97/23 EC gibi standartlara sahip olması önemlidir.

Referans No: 20120618048 
Rumen Bio-Polipropilen Üreticisinden Partner Arayışı
Rumen bir bio-polipropilen üreticisi yılda 240 tona yakın polipropilen üretimi gerçekleştirmektedir. Rumen firma bio-polipropilen ile üretim yapan ya da bio-polipropilen dağıtımı yapan firmalar ile iletişime geçerek bu firmalara ham madde sağlamak istemektedir.

Referans No: 20120502042             
İngiltere’den Tarımsal Alet Tedarikçi Arayışı
Uluslararası bir danışmanlık firması, bir başka İngiliz firma ile birlikte yürüttüğü bir proje için tarımsal alet üreticisi firma aramaktadır. Aranılan ürünler 1- Traktör 2- Saban gibi toprağın hazırlanması ile ilgili aletler 3- Ekim/Dikim ile ilgili aletler 4-Harman aletleri 5- Sulama ve kuyu pompaları

Referans No: 20120619044             
Almanya’dan Jeneratör Üreticisi Arayışı
Yaklaşık 60 yıldır temiz enerji, gemi inşa ve mekanik mühendislik alanında müşteri odaklı çözümler üreten Alman firma yüksek performanslı, hava soğutmalı, senkron veya asenkron, 1-500 kw arasında jeneratör üreticileri aramaktadır.

 

TEKNOLOJİ TRANSFERLERİ

Avrupa'nın Size Sunduğu Teknolojiler

Referans No: 12 DE 093I 3PDU
İçme Suyunun Arıtımı için Portatif Kendi Kendini Devam Ettirebilen Teknoloji
Almanya’da bir Kobi, özellikle kırsal alanlarda kullanılmak için suyun dezenfeksiyonu ve arıtımı için bir teknoloji geliştirmiştir. Teknoloji ultraviyole ışınlarının kullanımı temeline dayanmaktadır. Bazı kompakt malzemelerle portatif bir hale getirilen teknoloji, tüm testlerden başarılı sonuç almıştır. Firma, lisanslama çalışmalarına ve gelişime destek olabilecek ortaklar aramaktadır.

Referans No: 12 IT 54W2 3P5J
Boya ile Duyarlı Hale Getirilmiş Hücreler(Güneş Pilleri) için Sabit Bir Teknoloji
İtalya’da bir araştırma grubu, boya ile duyarlı hale getirilmiş hücreler(DSSC), ince film fotovoltaikler konusunda, yeni bir bileşik ile bir teknoloji geliştirmiş ve bunun patentini almıştır. Bu buluş, ışığa duyarlılık ve hassasiyet ile ilgili olarak sıradan sistemlere göre daha üst seviyede bir etkiye sahiptir. Araştırma grubu, konuyla ilgilenen, gelişime destek olabilecek, teknik anlamda anlaşmalar imzalayabileceği ortaklar aramaktadır.

Referans No: 12 NL 60AH 3PF1
Güneş Radyasyonu, Isı Akışı ve Sıcaklık İletkenliğinin Ölçülmesinde Uzman Bir Teknoloji
Hollanda’da bir Kobi, güneş radyasyonunu, ısı akışını ve sıcaklık iletkenliğinin ölçülmesi konusunda bir teknoloji geliştirmiştir. Uygulama alanı çok geniş olan bu teknoloji; güneş enerji sistemlerinde, yapı otomasyonlarında, enerji üretimlerinde, bilimsel araştırmalarda ve kaynak değerlendirme gibi alanlarda kullanılabilmektedir. Konuyla ilgili sektörde faaliyet gösteren ve teknik destek sağlayabilecek firmalarla ticari anlaşmalar imzalamak istemektedir.

Referans No: 12 CZ 0744 3PC9
Yaşam Boyu Kullanılabilecek Çifte Fotovoltaik Paneller için Jel Teknolojisi
Çek bir firma, uzun bir araştırma sürecinden sonra,  düşük moleküler ağırlıktaki silikon lastiklere dayandırılmış bir yöntem ile silikon elastomerin enkapsülen şeklinde bir güneş cihazı geliştirmiştir. Fotovoltaik santrallerde kullanılması son derece uygun olan bu teknolojinin lisans hakları da Çek firmada bulunmaktadır. Sistemin en büyük avantajlarından biri, daha yüksek enerji elde edinimi ve  herhangi bir atık oluşturmamasıdır. Bu noktada ticari anlamda anlaşmalar yapabileceği ve ortaklık sağlayabileceği firmalarla ilgilenilmektedir.

Avrupa'nın Sizden Talep Ettiği Teknolojiler

Referans No: 12 ES 36E9 3PB9
Enerji Alanında Yeni Teknoloji, Ürün veya Ekipman Arayışı
İspanyol bir firma, enerji alanında yeni teknolojiler, ürünler veya ekipmanlar geliştirmiş firmalarla ortaklık kurmak ve üretim anlamında anlaşmalar imzalamak istemektedir. Ancak bulunan teknolojinin, ürünün veya ekipmanın kanıtlanmış olması gerekmektedir. Bu bağlamda düşünülen projenin hedefi İspanya’da konuyla ilgili bir firma oluşturmaktır. Bu oluşuma destek verebilecek firmalar aranmaktadır.

Referans No: 12 LT 57AB 3PEU
Ahşabın Nitelikli Yapısı ile Ahşap Polimer Kompozit Çözümü
Litvanyalı bir Kobi, ahşabın nitelikli yapısı ile ahşap polimer kompozit çözümü ile ilgili teklif sunabilen firmalarla teknik anlamda ortaklıklar kurmak istemektedir. Muhtemel ortağın ahşap polimer kompozit üreticisi olması gerekmektedir. Bu bağlamda Kobi, teknik anlamda iş birlikleri ve ticari anlaşmalar beklemektedir.

Referans No: 12 LV 58AD 3PD0
Büyük Boy Paslanmaz Çelik Vakum Odası
Litvanya’da vakum biriktirici bir firma, büyük boy paslanmaz çelikten vakum odası üretebilecek imalatçılar aramaktadır. İmalatçının kullandığı çeliğin kaliteli ve ebat olarak da büyük boy üretebiliyor olması gerekmektedir. Bu noktada teknik anlamda işbirliği yapabileceği ortaklar aramaktadır.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2012