.

 

25-29 Haziran 2012 Avrupa İşbirliği Teklifleri

25-29 Haziran 2012 Avrupa İşbirliği duyuruları aşağıda yar almaktadır.İlgilendiğiniz duyuru için lütfen bağlı bulunduğunuz Avrupa İşletmeler Ağı konsorsiyumu ile irtibata geçiniz
Konsorsiyum bilgileri: http://www.kosgeb.gov.tr/Pages/UI/Projeler.aspx?refContent=22

Referans No: 20120524027
Polonya’dan Paslanmaz Çelik Üzerine Partner Arayışı
Polonyalı paslanmaz çelik firması, ilgili alanda büyük ölçekli parçalar da dahil olmak üzere geniş bir yetenek yelpazesine sahiptir. Firma plazma kesim, yarı ve tam otomatik kaynak, hidrolik presleme, çelik bilye çekiçleme ve yüzey temizleme gibi hizmetler sağlayabilecek kapasitedir. Firma uzun dönem hizmet edebileceği partner firmalar aramaktadır.

Referans No: 20120426038
Litvanya’da Bir Medikal Firmasının Distribütör Arayışı
Litvanya’da bir firma, medikal ve ortopedik ürünler( tekerlekli sandalye, yürüteç, koltuk değneği,) konusunda uzmanlaşmış ve perakendecilik hizmeti vermektedir. Firma, bu konuda satış ağına sahip ticari aracılara distribütörlük vermek istemektedir.

Referans No: 20120411016
İngiliz Portatif El Yıkama Ünite Üreticisinin Distribütör Arayışı
İngiltere’de portatif el yıkama üniteleri üretimi konusunda uzmanlaşmış bir firma distribütör aramaktadır. Firmanın ürünleri özellikle, okullar, medikal çalışma sahaları, catering gibi el hijyeninin önemli olduğu noktalarda tesisattan bağımsız, taşınabilir özellikte hizmet verebilmektedir.  Potansiyel distribütörün, bulunduğu bölgede satışla ilgili tüm gereksinimlere cevap verebilecek yetenekte olması istenmektedir.

Referans No:20120416010
İngiltere’den Bez Ayakkabı Üreten Firma Arayışı
İngiliz bir firma, bez ayakkabı üretimi üzerine uzmanlaşmış üretici firma aramaktadır. Bez ayakkabılar üzerine geniş bir müşteri ağına sahip firma, bir partide ortalama 400 çift bağcıksız bez ayakkabı temin edebilecek üreticiler aranmaktadır.

TEKNOLOJİ TRANSFERLERİ

Avrupa'nın Size Sunduğu Teknolojiler

Referans No: 12 FR 38n0 3P68
Teknik, Ekonomik ve Çevresel Açıdan Tasarım Süreci için Yenilikçi Bir Analiz Uzmanlığı
Fransız bir Kobi, madencilik, gıda, biyorafineri ve endüstriyel atıkların analiz süreçlerinin, yüksek seviyede bir uzmanlık ve donanımsal yaklaşımla çözümü ve tasarımı aşamasında bir teknoloji geliştirmiştir. Firma, bu noktada teknik işbirliği ve ticari anlaşmalar yapabileceği ortaklar aramaktadır. Bunun yanı sıra FP7 AR-Ge çalışmaları kapsamında bir konsorsiyum ile çalışmaya da sıcak bakmaktadır.

Referans No: 12 ES 28G2 3P3C
Silikon Nanotel Ağı Üzerine Dayandırılmış Mikro Termoelektrik Jeneratörler ve Soğutucular
İspanya’ da bir üniversite ve araştırma merkezi, silikon nanotel ağı üzerine dayandırılmış mikro termoelektrik jeneratörler ve soğutucular geliştirmiştir ve CMOS (Bütünleyici Metal Oksit Yarı iletken) teknolojisiyle de uyumludur. Performans açısından son derece yüksek ve etkili olup, ekonomik olarak ta son derece uygundur.

Referans No: 12 GB 403U 3OCB
Arsenik Tespiti
İngiltere’de bir üniversite yüksek hassasiyet ile arsenik kirlenmenin tespiti konusunda yeni bir metot geliştirmiştir.  Bu yöntem, maliyetinin düşük olmasıyla birlikte, alanda da doğrudan uygulama şansı vermektedir. Üretim ve geliştirme aşamasında destek verebilecek firmalar aranmaktadır.

Referans No: 12 NL 60AH 3OIZ
Evler ve Ticari Binalar İçin Hafif ve İzole Edilmiş Prefabrik Paneller
Yenilikçi Bir Hollandalı fiberglas üreticisi, ev ve ticari binalar için hafif ve izole edilmiş prefabrik paneller üreten bir sistem geliştirmiştir ve bunu da kompozit maddeler ile kuvvetlendirmiştir. Yurtiçi pazarda başarılı bir grafik çizen firma, bu başarısını uluslararası platforma taşımak istemektedir. Bu noktada Hollandalı firma, yapı sektöründe bulunan ve konuyla ilgili deneyime sahip, teknik ve ticari boyutta anlaşmalar yapabileceği firmalar aramaktadır.

Referans No: 12 RB 1B1N 3OZ0
Web Üzerinden Birebir Görüşme İmkanı Sunan Uygulama – B2B
Sırbistan’ da Bilgi ve Haberleşme Teknolojileri (ICT) konusunda faaliyet gösteren bir firma, kişilerin toplantılar düzenleyebilmesine, yeni ortaklar bulabilmesine ve birebir görüşmeler yapabilmesine olanak sağlayan web tabanlı bir sistem geliştirmiştir. Kişisel hesaplarla girişin yapıldığı bu sistem aynı zamanda telefonlarda da bir uygulama olarak hizmet verebilmektedir. Bu noktada firma, konuyla ilgilenen teknik ve ticari anlamda anlaşmalar yapabileceği ortaklar aramaktadır.

Avrupa'nın Sizden Talep Ettiği Teknolojiler

Referans No: 12 LU 87GA 3P9C
Küçültülmüş Manyetik Akım Sensörü Arayışı
Büyük bir elektronik tedarikçisi firma küçültülmüş manyetik akım sensörü teknolojisi aramaktadır. Firma, bu ürünün potansiyel satışına yönelik üretim çalışmalarına ve finansal anlamda geliştirilmesine destek verebileceklerini belirtmektedirler.

Referans No: 12 GB 46P5 3P30
Elektronik Malzemeler ve Elektriksel Atıklar (WEEE) İçin Yenilenebilir ve Geri Kazanılabilir Çözümler
İskoç bir firma, elektronik malzemeler ve elektriksel atıklar için yenilenebilir bir yöntem arayışı içindedir. Bu konuda uzmanlığından yararlanabileceği veya kendine ait spesifik ve farklı çözümleri bulunan ortaklar aramaktadır.

Referans No: 12 DK 20B7 3OYX
Çelik Levhaların Plastik Bir Bileşenle Kaplanması
Danimarka’ da ön boyama üzerine faaliyet gösteren bir üretici, çelik levhaların plastik bir bileşenle kaplanması konusunda, konuyla ilgilenen uzmanlar aramaktadır. 

Referans No: 12 ES 24D4 3PCZ
Potansiyel Enerji Kullanarak Su Pompalama
İspanya’ da bir firma yeni ve çok basit bir su pompalama sistemi geliştirmiştir. Bu sistemin çok küçük bir enerjiyle çalışmasının yanı sıra prototipi geliştirilmiş ve tüm testleri yapılmıştır. Bu noktada ürünün son kullanıcıya ulaşması için endüstriyel üretimi sağlayabilecek ve destek verebilecek ortaklar aramaktadır.  

Referans No: 12 FR 35k9 3OQU
Yenilenebilir Enerji Üreticisi Kamusal Elektrik Ağı / Bölgesel Enerjinin Birlikte Kullanıldığı Bir Yöntem Aramaktadır
Fransa’da bir Kobi, yerel ve yenilenebilir enerji kaynağı ( rüzgâr enerjisi, su enerjisi) ile 50 Hz değerindeki kamusal elektrik dağıtımını birleştiren ve tek bir yerden kullanılmasına olanak sağlayabilen bir sistem geliştirmiş ve patentini almıştır. Sistemin geliştirilmesinde ve test aşamasında teknik anlamda destek olabilecek ortaklar aramaktadır.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2012