KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Çin’in sanayisi ve teknoloji üretimiyle öne çıkan eyaletlerinden biri olan Jiangsu’dan gelen iki heyeti ağırladı.
Tarih: 20 Haziran 2019

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Çin’in sanayisi ve teknoloji üretimiyle öne çıkan eyaletlerinden biri olan Jiangsu’dan gelen iki heyeti ağırladı. Jiangsu Endüstriyel Teknoloji Araştırma Enstitüsü Başkanı Qing Liu ile Jiangsu Eyaleti Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Dr. Wang Qin, KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Uzkurt’a sunum yaparak, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Görüşmede, Çin ile Türkiye arasında ikili iş birliği olanakları ele alındı.

Sunum Yaptılar

KOSGEB Başkanlığı’ndaki görüşmede Çinli heyete, TÜBİTAK’ın önceki Başkan Yardımcısı Orkun Hasekioğlu eşlik etti. Kabulde, Jiangsu Endüstriyel Teknoloji Araştırma Enstitüsü Başkanı Qing Liu, Jiangsu eyaletinin 80 milyonluk bir nüfusa sahip olduğunu belirterek, eyaletin Çin’in önemli sanayi merkezlerinden biri olduğunu söyledi. Enstitü Başkanı Liu, eyalette imalat sanayi, teknoloji, biyoteknoloji, ilaç sanayi alanlarında faaliyetler yürütüldüğünü kaydederek, KOSGEB ile de çeşitli alanlarda iş birliğine gitmek istediklerini kaydetti. Jiangsu Eyaleti Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Dr. Wang Qin, imalat sanayi, Ar-Ge, fikri mülkiyet, yenilikçilik çalışmaları ve uluslararası iş birlikleri alanında kurumunun yaptığı çalışmaları anlattı.

İhracat Odaklı KOBİ’ler

KOSGEB Başkanı Uzkurt, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kurumu hakkında konuklarına bilgi verdi. KOSGEB’in Türkiye’nin 81 ilinde girişimcilere ve KOBİ’lere hizmet ettiğinin altını çizen Uzkurt, kurumun hedef kitlesinde yaklaşık 3 buçuk milyonu bulan KOBİ olduğunu söyledi. Uzkurt, yeni oluşturdukları vizyon doğrultusunda yerli ve milli, cari açığı azaltacak, katma değerli orta yüksek ve yüksek teknoloji üreten ürünlere yöneldiklerini bildirerek, ihracat odaklı rekabetçi KOBİ’lerin sayısını daha da artırma gayreti ile destekler verdiklerini kaydetti. Çok sayıda ülke ile ikili iş birlikleri geliştirdiklerini vurgulayan Uzkurt, Çin’in dünyanın sayılı büyük ekonomileri arasında yer aldığını anlattı. Uzkurt, bu kapsamda, KOSGEB ile Çinli muadilleri arasında iş birliği imkanlarının ele alınmasının önemine değinerek, ziyaretlerinden dolayı konuklarına teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2019

Galeri