KOSGEB, yurt dışından ithal edilen ürünleri Türkiye’de yerli ve milli imkânlarla üretecek olan KOBİ’lere 6 milyon liraya kadar destek verecek.

AVRUPA KOBİ HAFTASI

Avrupa Komisyonu’nun bir girişimi olan ve ülkemizin de 2009 yılından itibaren dahil olduğu Avrupa KOBİ Haftası kapsamında KOSGEB ulusal koordinatör olarak görev yapmaktadır. Avrupa KOBİ Haftası ile AB’nin, ulusal otoritelerin ve diğer ilgili kuruluşların faaliyetlerini desteklemek ve yaygınlaştırmak, girişimciliği desteklemek ve gençleri girişimciliğe özendirmek amaçlanmaktadır. Hafta boyunca gerçekleştirilen etkinliklerin önemli bir kısmı katılımcı ülkelerde bulunan ticari kuruluşlar, destek kuruluşları, bölgesel ve yerel yetkililer tarafından düzenlenmektedir Ülkeler, kamu ve özel sektör koordinatörleri vasıtasıyla ülkede gerçekleşen etkinlikleri, Avrupa KOBİ Haftası web portalına kaydetmekte, bu vesileyle etkinliklerin görünür olması sağlanmakta ve etkinliklere ilişkin istatistiksel veriler elde edilmektedir.

Avrupa KOBİ Haftası kapsamında 2011’den itibaren yıllık yapılan etkinlik sayısı açısından ülkemiz birinci sırada yer almaktadır. Bu süreçte KOSGEB Müdürlüklerinin ve diğer kurum kuruluşların Hafta kapsamında yaptıkları etkinlikler önemli bir yer tutmuştur. Ülkemizdeki tüm kurum kuruluşların gösterdiği yoğun ilgi Türkiye’nin KOBİ Haftasına en etkin şekilde katılan ülke olmasını sağlamıştır.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2022