"Kaç KOBİ’yi Mezun Ettiğimizle Övünmeliyiz"
Tarih: 23 Temmuz 2019

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, faaliyetlerini Ankara’da yürüten kadın girişimcileri kabul etti. Kabulde KOSGEB desteklerini anlatan, desteklerde kadınlara uygulanan pozitif ayrımcılık hakkında bilgiler veren KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Uzkurt, “Kaç KOBİ’ye hitap ettiğimiz, kaçına destek verdiğimizden çok kaç KOBİ’yi mezun ettiğimizle övünmeliyiz. Yani KOBİ olarak desteklediğimiz kaç firma, büyük işletme statüsü kazanmış? Bu sayıyı arttırabilirsek, işte o zaman verdiğimiz desteklerin ekonomiye katma değer kazandırdığını görmüş oluruz.” dedi.

TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Belma Yılmazyiğit ve icra komitesi üyeleri, KOSGEB Başkanı Uzkurt’u ziyaret etti. Toplantıda, ASO Yönetim Kurulu Üyesi Aytaç Muhittin Dinçer de hazır bulundu.

 

 

Kadın Girişimcilere KOSGEB Eğitimi

Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yılmazyiğit ile icra komitesi üyeleri, girişimci kadın sayısını artırmayı amaçladıklarını belirterek, bu bağlamda ihracat yapan kadın girişimcilerin çoğalması yönünde faaliyetlerde bulunduklarını kaydetti. Hemcinslerinin eğitimlerden yararlanması, dijitalleşme, girişimcilik eğitimleri gibi konularda görüşlerini aktaran Yılmazyiğit ve icra komitesi üyeleri, KOSGEB destekleri konusunda kadın girişimcilere eğitim verilmesini istedi.

 

 

 

Öncelik Yerlileştirme

Uzkurt, KOSGEB destekleri ile ilgili kadınlara eğitim verilmesinin önemine işaret ederek, bu konuda kendilerine destek olacaklarını söyledi. KOSGEB olarak hem imalat sanayine hem de hizmet sektörüne destek verdiklerini ifade eden Uzkurt, “Yeni vizyonumuzu hayata geçirmeye başladığımız bu dönemde hizmet sektörünü kapsayan geleneksel girişimcileri desteklemeye devam ediyoruz ancak katma değer üreten, cari açığın kapatılmasına katkı sağlayan, yerlileştirmeyi özendiren programlara da öncelik veriyoruz.” dedi.

 

Kaçı Büyük İşletme Olmuş

Uzkurt, KOSGEB’in hedef kitlesinde Türkiye’deki tüm KOBİ’lerin yer aldığını belirterek, “Kaç KOBİ’ye hitap ettiğimiz, kaçına destek verdiğimizden çok, kaç KOBİ’yi mezun ettiğimizle övünmeliyiz. Yani KOBİ olarak desteklediğimiz kaç firma, büyük işletme statüsü kazanmış? Bu sayıyı arttırabilirsek işte o zaman verdiğimiz desteklerin ekonomiye katma değer kazandırdığını görmüş oluruz.” dedi.

 

Kadınlara Pozitif Ayrımcılık

Girişimciliği Geliştirme Destek Programı, İş Birliği Destek Programı, KOSGEB’in yürürlüğe koyacağı uzaktan eğitim modeli hakkında kadın girişimcilere bilgiler veren Uzkurt, KOSGEB programlarında kadınlara yönelik olarak uygulanan pozitif ayrımcılık örneklerinden bahsetti. Uzkurt, Bürokrasinin Azaltılması Mevzuatın Sadeleştirilmesi programı kapsamında artık çok sayıda evrakı KOBİ’lerden istemediklerini kaydederken, KOBİ Rehberliği ve Teknik Danışmanlık Sistemi hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

 

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2019