Bakan Yardımcısı ve KOSGEB Başkanı Destek İçin Elazığ ve Malatya’da
Tarih: 29 Ocak 2020

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez ve KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, deprem bölgesindeki KOBİ’lere yönelik destek çalışmaları için Elazığ ve Malatya’ya gitti.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez ve KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt Elazığ Valiliğini ziyaret ederek, oluşturulan kriz merkezinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı, deprem bölgesindeki KOBİ’lere yönelik “Acil Destek Kredisi” hakkında  açıklamalarda bulundu.

 

“Bütün Bakanlık Teşkilatları ile Elazığ’dayız”

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Bakanlık olarak en üst düzey yönetici olarak burada olduklarını ifade etti. Ellerinden geldiği ölçüde deprem etkilenen vatandaşlara destek sağlayacaklarını belirten Dönmez, "Burada İl Müdürlüğümüz var. Kalkınma ajansları bizde, ayrıca KOSGEB Müdürlüğü var. Koordinasyonla ilgili kim varsa bizde nefer olarak bütün teşkilatımızla burada çalışacağız. KOSGEB'in depremden etkilenen Elazığ ve Malatya illerindeki KOBİ’lerimize destek için geldik. İki konu var. Bir tanesi hâlihazırda KOSGEB'den destek almış, kredi kullanmış geri ödemeleri olan KOBİ’lerimizin bu ödemelerinin ertelenmesi konusu. İkincisi de burada depremden etkilenen KOBİ’lerimize 100 bin liraya kadar faizsiz destek konusu" dedi.

"KOBİ’lerimiz 12 Ay Boyunca Hiçbir Ödeme Yapmayacaklar"

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ve talimatı üzerine KOBİ’lere 100 bin liraya kadar Acil Destek Kredisi programını yürürlüğe koyduklarını söyledi.

Prof. Dr. Uzkurt konuşmasında, "Programda Kobilerimiz 100 bin TL'ye kadar ihtiyaçları doğrultusunda protokol imzalanan bankalar aracılığıyla kredi kullanabilecekler. Bunun maliyetini, faizini KOSGEB olarak biz karşılayacağız. Bu krediyi kullandıktan sonra KOBİ’lerimiz 12 ay boyunca hiçbir ödeme yapmayacaklar. Ondan sonraki dönemde de 3'er aylık vadelerde taksitlerini 2 yıl içerisinde ödeyecekler. Teminatı da Kredi Garanti Fonu (KGF) iş birliği ile sağlayacağız. KOBİ’lerimiz daha sonra açıklayacağımız bankaların Elazığ ve Malatya'daki şubelerine giderek bu destek programından yararlanabilecekler. Destek programından faydalanmak isteyen KOBİ’lerimiz sadece online olarak KOSGEB'in veri tabanına kayıt yaptıracaklar. Depremden zarar görmüş KOBİ’lerimiz bu destekten kredisinden yararlanabilecekler" şeklinde açıklamada bulundu.

 

 

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2020