KOSGEB Başkanı Kurt, Sincan’da Ar-Ge sonucu geliştirdikleri ürünleri TEKNOYATIRIM desteğinden faydalanarak seri üretim hattını kuran işletmeleri ziyaret etti.
Tarih: 29 Eylül 2021

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, KOSGEB Sincan Müdürlüğü’nü ziyaret ederek müdürlükten destek alan işletmelerde incelemelerde bulundu. Başkent OSB yöneticileriyle bir araya geldi.

KOBİ Uzmanları ile Bir Arada

KOSGEB Sincan Müdürlüğü’nde Müdür Ali Sevinç tarafından karşılanan Kurt, müdürlük personeliyle bir araya geldi. Kurt, KOBİ uzmanları ile toplantı yaparak KOSGEB’in mevcut destek programları ve uygulama süreçlerini değerlendirdi.

Başkent OSB Yönetimi Ziyareti

Başkent Organize Sanayi Bölgesine de bir ziyaret gerçekleştiren Başkan Kurt, OSB Başkan Vekili Mehmet Ergin ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Görüşmede, Başkent OSB Yönetim Kurulu Üyesi Atakan Yalçınkaya, Denetim Kurulu Üyesi Mitat Alagöz, Bölge Müdürü İsmet Üstündağ, Bölge Müdür Yardımcısı Sevda Güvenç, Projeler ve Kalite Sorumlusu Dilara Topçuoğlu da hazır bulundu.

Büyük İşletmelerle KOBİ’lerin İş Birliği

Görüşmede KOSGEB’in sanayiciler ile uyum içerisinde çalıştığına vurgu yapan Başkan Kurt, “Türkiye’de sanayinin gelişmesi, üretimde kalitenin ve standardın arttırılması adına çalışmalar yapıyoruz. Büyük işletmelerle KOBİ’leri iş birliği içinde ortak noktada buluşturmayı hedefliyoruz.” dedi.

Ar-Ge Desteğiyle Bin 200 Ürün

Kurt, Ar-Ge ve inovasyona büyük önem verdiklerini belirterek “Bugüne kadar yaklaşık bin 200 civarı ürün Ar-Ge Desteğimiz ile geliştirildi. Yaptığımız bir araştırmada bu işletmelerin yüzde 30’u 120 milyon TL’lik Ar-Ge harcamasına karşılık 1 milyar 100 milyon TL ciro yaptı.” diye konuştu.

İstanbul’dan Ankara’ya Geliyorlar

Görüşmede Ergin de faaliyetleriyle ilgili olarak “Başkent OSB, Ankara sanayisine büyük ivme kazandırdı. Son iki yıldır İstanbul’daki sanayicilerden Ankara’ya yatırım yapmak için gelenler oldu.  Burada 400’e yakın büyük fabrika faaliyet gösteriyor. OSB’miz konvansiyonel arıtma yapan tek OSB unvanına sahip. KOSGEB’in eli buradaki birçok işletmeye değiyor.” değerlendirmesini yaptı.

İlaç Hazırlama Cihazları

Kurt, Sincan programın kapsamında Türkiye’ye yüksek maliyetlerle ithal edilen ilaç hazırlama cihazlarının üretimini yerli imkânlarla gerçekleştiren Oncosem Onkolojik Sistemler’i ziyaret etti. Ziyarette firma yetkilileri yürüttükleri çalışmalar ve gelecek planlarıyla ilgili Kurt’a bilgi verdi. İşletme, Otomatik Kemoterapi İlaç Hazırlama Cihazını yerli imkanlarla üreterek ihraç ediyor. Aynı zamanda kanser tedavisinde kullanılan kemoterapi ilaçlarının transferi için KOSGEB’in Ar-Ge desteği ile geliştirdiği ilaç transfer, ilaç hazırlama, ilaç uygulama setleri ve bağlantı parçalarının üretim hattını TEKNOYATIRIM desteği ile kurdu. İşletme, bu ürünleri de yurt içi ve yurt dışı pazarlara ihraç ediyor.

Esnek LED Ekran

Kurt’un bir diğer durağı, Bilkent Cyberpark’ta üretim yapan İnfinia firması oldu. Kurt, TEKNOYATIRIM desteği ile esnek LED ekranların üretimini gerçekleştiren seri üretim hattını ve hattan çıkan ürünleri inceledi.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2021