Kapadokya Balon Bakım Merkezi

Sıcak hava balonu kalkış bölgesi olan Kapadokya'da, güvenli uçuş yapılabilmesi için balonların bakım ve onarımı, Kapadokya Balon Bakım Merkezi'nde yapılıyor.

Kapadokya Balon Bakım Merkezi İşletme Müdürü Nejat Öksüz, Kapadokya Balon Bakım Merkezi’ni KOSGEB Başkanı Recep Biçer’e tanıttı. İşletmenin Sivil Havacılık talimatları doğrultusunda merkezin Türkiye’de tek olduğunu, uçuşların gerçekleştirildiği yerler arasında ise Kapadokya ve Pamukkale’nin bulunduğunu belirtti.

Öksüz, KOSGEB'in 2015 yılında ‘İş Birliği-Güç Birliği Destek Programı’ kapsamında destek olarak işletmenin kurulduğunu söyledi.

 

Bakımlar Dünya Standartlarında Yapılıyor

İşletme bünyesinde alanında profesyonel ve dünya standartlarında eğitim almış çalışanlarının olduğunu aktaran Öksüz, işletmenin, Türkiye'deki balonlara hizmet etmek üzere kurulduğunu anlattı.

Öksüz, tüm balonların bakım işlemlerini yıl boyunca yaptıklarına değinerek, "Burası esasında bir balon hastanesi, hem kayıtlarını tutuyoruz hem de balonları en iyi şekilde tedavi etmeye çalışıyoruz’’ dedi.

Balon bakım merkezinin Türkiye'de büyük bir ihtiyaç olduğunun altını çizen Öksüz, tüm dokümantasyon ve bakımların kontrol altında tutulduğunu, böylece daha emniyetli ve bakımı yapılmış balonların uçuşu sağlanarak hem balonların arıza verme oranının düşürüldüğünü hem de uçuş ömürlerinin artırıldığını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2016