AKY Teknoloji

AKY Technology, 2015 yılının Ocak Ayında 10 çalışanı ile ticari yolculuğuna başladı. Bakliyat, Hububat, Kuruyemiş, Tohum ve Yağlı Tohum eleme, seçme, temizleme makineleri ve ekipmanları geliştirerek üreten Kuruluş, bugün 26.000 m2 üretim alanında 300’ü aşkın çalışanı ile Mersin’den dünyaya deneyimli personellerin kontrolünde Lazer, CNC gibi son teknolojilerle özel olarak ürettiği makineleri göndermektedir.

Firma AR-GE çalışmaları sonunda geliştirdiği Kapalı Eleme Makine “Excell” kuruyemişten bakliyata; hassas ürünlerden hasattan yeni kaldırılmış kirli mahsule kadar çeşitli tarım ürünlerini kusursuz bir şekilde temizleyerek pakete hazır hale getirmektedir.

Bir diğer ürünü Fotosorter Leon’de dünyanın en iyi renk ayırma makinesi olma iddiasını taşıyor. Bu cihaz tarım ürünlerini renklerine ve kalitelerine göre ayırıp tasnif etmektedir. Firma dünyada 40’ı aşkın ülkeye makine ve ekipmanlarını göndermekte ve 2015 yılından beri, KOSGEB’in nitelikli eleman istihdam desteği ile fuar desteğinden faydalanmaktadır.

AKY Technology başarısını KOSGEB’den 2015 yılının sonunda aldığı ödül ile taçlandırdı. “İş Dünyasının Oscarı” olarak anılan, KOSGEB 4. KOBİ ve Genç Girişimciler Ödülleri’nde “İnovatif Girişimci Ödülü’nü” kazandı. 4 Bin firma içerisinde 45 firmanın seçildiği ve 9 dalda yarıştığı Tören’de AKY Technology İnovatif Girişimci Ödülü’nü, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın elinden aldı. 

 

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2016

Galeri