DRYTürk Kuru Temizleme

Deniz Temiz, Erzurum’da evli, iki çocuk annesi bir kadın girişimci. Peyzaj Mimarı olan Temiz, kamu kurumunda memur olarak çalışırken istifa ediyor. Hayallerinin peşinden giderek, girişimciliğe adım atıyor. Ve hayatına yeni bir yön çiziyor.

 KOSGEB İle Tanışmak ve Başarmak

Çıktığı yolda KOSGEB ile tanışan Deniz Temiz, KOSGEB desteklerini araştırıp öğreniyor. Küçük bir iş yeri açmayı düşünürken, KOSGEB’in Girişimcilik Desteği ile hayalinden daha büyük bir yer açıyor. KOSGEB’i çok sevdiğini ve yetkililerinden çok ilgi gördüğünü söyleyen Temiz; “KOSGEB, aslında kötü gün dostu gibi, cesaret verici ve sizi sürekli itekleyen bir güç gibi” diyor.

KOSGEB’in Nitelikli Eleman Desteğinden de faydalanan kadın girişimci, personelinin staj dönemi maaşını bu destekle ödeyerek, KOSGEB’ in kendisini bu konuda da çok rahat ettirdiğini söylüyor.

 Bizde Patronluk Yok!

Toplam 3 kişi çalıştıkları kuru temizleme dükkânında, patronluk yok.  Oturmak yok, patronluk yok, çok çalışıp sabrettik diyor Deniz Hanım. İşini çok sevdiğini, başarılı olmak için kaliteli ve çok çalıştığını ekliyor. Başarıyı yakaladıklarını ve mutlu olduğunu da vurguluyor.

 Şimdi Sıra Büyümekte…

Deniz Temiz’in şimdiki hayali, iş yerini Organize Sanayi Bölgesi’nde Doğu Anadolu’ya hizmet veren, 4 katlı, halı, perde kuru temizleme firması haline getirmek. Hayallerinin peşinden giderek bu başarıya ulaşan girişimci, KOSGEB ile büyüyerek daha fazla hizmet sunmak istiyor.

Deniz Hanım, kendisi gibi girişimci olmak isteyenlere, korkmamalarını tavsiye ederek, KOSGEB ile cesaretle yürüyebileceklerini, başarabileceklerini söylüyor.

 

 

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2016

Galeri