Alparslan Yalnızyiğit

Adana’da yıllardan beri notebook ve elektronik ürünlerin geri dönüşümü üzerinde kafa yoran girişimci Alparslan Yalnızyiğit, 5 yıl önce Adana’da dizüstü bilgisayar satan büyük toptancıların satış adetlerini alarak, garantisi biten, garanti dışı kalan cihaz adedinden yola çıktı, dizüstü bilgisayar tamiri ve internet üzerinden Türkiye geneli yedek parça satış sistemini tasarladı.

Girişimci oluşturduğu bir havuzda, arızalı dizüstü bilgisayarlardan çıkan ve sağlamlık testinden geçen 20 bin farklı notebook parçasını internetten satışa sundu. Havuzdan Türkiye geneline yollanan yedek parça ve hizmet adedi olarak ortalama günde 50, ayda 1.500 yılda ise 18.000 adet yedek parça ve hizmet sunuyor.

Girişimci Alparslan Yalnızyiğit, kurdukları bu sistem ile her iş ve yedek parça sayesinde 750 TL tutarında bir bilgisayar kurtulduğunu belirterek, yapılan bu işlemi 18.000 ile çarparsak işletmemin Türkiye genelinde 13 – 14 Milyon TL civarında dış ticaret açığını önlemeye katkı sağladığını söyledi.

KOSGEB desteği ile, işletmesini açan girişimci, KOSGEB’in, gerek projeye dayalı destekleri gerekse proje sonrası destekleri ile her geçen gün insanlara yeni ufuklar açtığını belirterek, bir çok insanın yoluna ışık tutarak rehberlik ettiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2016