MOBGE Yazılım Geliştirme ve Bilişim Teknolojileri Sanayi Ticaret Limited Şirketi

MOBGE Yazılım Geliştirme ve Bilişim Teknolojileri Sanayi Ticaret Limited Şirketi 2014 yılında Bilkent Üniversitesi mezunu olan Ferhat Aydoğan ve Özgür Taşkın isimli iki Genç Girişimci tarafından KOSGEB’in Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Desteği ile Eskişehir’de kuruldu.

İşletme, MobGe oyun teknolojileri dalında hizmet veren bir yazılım ve tasarım geliştirmede süreç yeniliği ve kolaylığı sağlayacak oyun araçları geliştirmektedir.

Öğrencilik yıllarında da aynı odayı paylaşan iki genç girişimci şimdi iş ortağı oldular ve KOSGEB Desteği ile geliştirdikleri iş sürecini anlattılar;

“Bizler üniversitenin ilk yıllarından bu yana arkadaşız. İkimizde Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okuduk ve mezun olduk. Aynı yurt odasından başlayan arkadaşlığımız şirket kurduktan sonra iş yaşamında da devam etti. Aldığımız destekler sayesinde geliştirmekte olduğumuz projeler büyük hız kazandı. Biz projelerimizi destek alamazsak diye planlamıştık fakat desteği almamızla tahminimizden çok daha hızlı projeyi geliştirebildik.

Oyun interaktif bir yazılımdır. Oyun geliştirebilmek için yüksek teknolojiler kullanılmaktadır, bu teknolojilerin bir çoğu büyük şirketlerin elinde kendi içlerinde geliştirdikleri teknolojilerdir. Bu araçların diğer geliştiricilere açık olmaması büyük şirketlere büyük avantaj sağlamaktadır ve oyun sektörüne giriş seviyesini standart bir oyun şirketi için imkansızlaştırmaktadır. Geliştirdiğimiz oyun geliştirme araçları, bir oyunun geliştirme sürecini büyük ölçüde azaltmaktadır. Bizler bu araçları aynı zamanda kendi oyunlarımızı geliştirerek test ediyoruz. Büyük şirketlerin onlarca kişi ile geliştirebildiği büyüklükteki oyunları biz dört kişilik ekibimizle geliştiriyoruz.

Geliştirmekte olduğumuz oyun Viking Mushroom, yurt içinde ve yurt dışında büyük bir ilgi görmekte ve çıkışı birçok kişi tarafından beklenmekte. Uluslararası bilinmiş birçok dergi ve çevrim içi yayın, oyunu takip etmekte ve ara ara haber yapmaktadır. Oyun projemiz Viking Mushroom, mobil cihazlar başta olmak üzere birçok platform desteklemektedir (PS4, XBOX, Nintendo). Viking Mushroom bir mobil oyuna göre çok detaylı özellikler içermektedir. Bu özellikleri oyun araçlarımızla geliştirirken aldığımız desteklerin bize sağladığı çeşitli yararlar sayesinde bütçe sıkıntısı yaşamadan geliştirebildik. Bu sayede Uluslararası pazarda diğer araç ve oyunlar ile yarışabilme avantajını yakaladık.

Projelerimizi geliştirirken fark ettik ki eğer gerçekten değeri olan projeler üretiliyor ise devletin Ar-Ge şirketlerine bir çok desteği bulunmakta ve bu destekleri kolaylıkla verebilmekte. Biz de KOSGEB’e bizlere vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2016