Yalova’daki Matbaacı ve Reklamcılar KOSGEB Desteği İle İşbirliği Yaptılar

Yalovda’da matbaacılık ve reklamcılık sektöründe faaliyet gösteren beş işletme bir araya gelerek iş birliği yaptılar ve KOSGEB desteği ile son teknolojik donanımlara sahip ortak kullanım amaçlı yeni makinalar aldılar.

Yalova’da faaliyet gösteren, Tedarikçi Matbaa, Reklam ve Kâğıt San. Tic. Ltd. Şti - Birikim Matbaacılık, Reklamcılık Paz. San. Tic. Ltd. Şti –Nur Sibel Talay Can Matbaa - Ege Kırtasiye, Reklam Promosyon Tekstil Makine San. Tic. Ltd. Şti.-Özcan Aslan Matbaa işletmeleri, KOSGEB’in İşbirliği – Güçbirliği Destek Programından yararlanarak ETC Promosyon Reklam ve Tanıtım Hizmetleri San. Ve Tic. Ltd. Şti işletmesini kurdular.

Ortak üretim ve ortak pazarlama amacı ile kurdukları işletmeye, yeni teknoloji olan sanayi tipi ultra viyole baskı sistemini kurarak, sektörde Türkiye’de sayılı firmalar arasına girmeyi başardılar.

750.000 TL sermaye ile kurulan işletme için, KOSGEB’ ten 243.000 TL destek aldıklarını belirten işletme yetkilileri, KOSGEB ‘in bu projede en büyük desteğinin 5 firmanın bir araya gelmesi konusunda cesaret vermesi olduğunu, be vesile ile Türkiye’de ilk üniversal promosyon baskı tesisini Yalova’da kurmayı başardıklarını söylediler.

Girişimcilik Desteği ile işletmesini kurdu, İşbirliği – Güçbriliği Desteği ile sektörde söz sahibi oldu;

Girşimci Necmi Demirkaya, 2013 yılında KOSGEB’in Girişimcilik Desteği ile Yalova’da Tedarikçi Matbaa, Reklam ve Kâğıt Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ni kurdu.

Girişimci kısa bir süre sonra sektörde faaliyet gösteren diğer işletmelerle İşbirliği yaparak rekabet gücünü ve iş potansiyelini artırdı.

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2016

Galeri