Sema Aytaç

Çankırı’da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan Kadın Girişimci Sema Aytaç, Çankırı’da kurmuş olduğu tuz atölyesinde, tuz lambası, tuz mumluk, tuz sabun, tuz yastık, tuz anahtarlık, tuz kolye, tuz isimlik ve tuz evleri gibi ürünlerin imalatını yaparak, internet üzerinden pazarlamaya başladı.

Farklı el becerileri olan Sema Aytaç, Çankırı iline özgü kaya tuzu parçalarını şekillendirerek yakın çevresindeki kişilere hediyeler hazırlamaya başlar. Çok olumlu tepkiler alan Aytaç, yapmış olduğu amatör çalışmalara rağmen çok fazla ürün siparişi almaya başlar.

Girişimci Sema Aytaç, amatör olarak yapmış olduğu işin Pazar ve piyasa araştırmalarını yapmaya başlar ve aynı zamanda tuz işleme ve hediyelik eşya yapımı işleri yapan bir işletmede çalışmaya başlayarak daha fazla tecrübe edinir.

Edindiği tecrübeler ve piyasa araştırmaları sonucunda kendi işletmesini kurarak, kendine özgü ürünlerin imalatını yapmaya karar verir.  KOSGEB’in açmış olduğu Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarı ile tamamladıktan sonra Girişimcilik desteği ile işletmesini kuran Girişimci kısa sürede ürünlerine Pazar oluşturur ve internet üzerinden de pazarlamaya başlar.

Sema Aytaç, Girişimcilik Desteğinin yanı sıra KOSGEB’in diğer destek programlarından da aktif olarak faydalanmaktadır. Tanıtım çalışmalarını da KOSGEB Desteği sayesinde gerçekleştiren girişimci, tecrübelerini, özgüvenini ve ilgi alanını keyif alacağı bir işe dönüştürmenin haklı gururunu yaşıyor. Tüm bunların KOSGEB Desteğinin kendine verdiği güç ile gerçekleştirildiğini de belirtiyor.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2016

Galeri