Ottonom Mühendislik Çözümleri A.Ş.

Ottonom Mühendislik Çözümleri A.Ş., Otomotiv ana ve yan sanayisi tecrübeli kurucularının, sahip oldukları bilgi ve birikimi otomotiv, havacılık, raylı sistemler, beyaz eşya ve savunma sanayisinin ürün geliştirme ve devreye alma sürecinde ihtiyaç duydukları tasarım ve imalat desteğini vermek amacıyla 2013 yılında KOSGEB’in Yeni Girişimci desteği ile kuruldu.

İşletme, kuruluşundan kısa bir süre sonra büyük çoğunluğu mühendislerden oluşan 41 kişilik kadrosu ile sektörde saygın bir tasarım yapan iş ortağı konuma ulaşmıştı.

Kuruluşundan itibaren Tofaş, Karsan, Renault ve birçok otomotiv yan sanayi ile birlikte hem ürün geliştirme hem de süreç geliştirme alanlarında çalışan Ottonom Mühendislik Çözümleri, 2015 yılından itibaren otomotiv sektörü dışında da faaliyetlerini genişletti. Arçelik, Bosch ve TAI ile işbirlikleri geliştiren firma Bursa’dan sonara İzmir ofisini 2015 yılında faaliyete geçirdi.

İşletme, KOSGEB desteği ile yürütmüş olduğu  ARGE ve Inovasyon projesi ile 2015 yılında KOSGEB tarafından her yıl düzenlenen KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri yarışmasında, Yılın İnovatif Girişimcisi dalında finale kalan 5 firma arasına girdi. Ottonom Mühendislik Çözümleri, aynı zamanda Tubitak ve BEBKA ( Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı) desteklerine de başvuru yaparak,  birçok ARGE projesini eş zamanlı olarak başlattı.

Türkiye’nin 2023 hedeflerinin gerçekleşmesinde katma değerli ürün ve bilgiyi ihraç etmeyi olmazsa olmaz kabul eden Ottonom Mühendislik Çözümleri, gözünü 2018 yılında Almanya Ofisini açmaya dikmiş ve bu konuda birçok Alman mühendislik firması ile iş birliği geliştirmek için görüşmelerini sürdürmektedir.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2016

Galeri