Astana Ekonomi Forumu (AEF), Kazakistan’ın başkenti Astana’da 80’den fazla ülkenin hükümet ve iş dünyasından temsilcilerin katılımıyla 15-16 Haziran 2017 tarihlerinde düzenlendi.
Tarih: 21 Haziran 2017

Astana Ekonomi Forumu’na (AEF) KOSGEB’in, Kazakistan’daki muadil kuruluşu olan Girişimciliği Geliştirme Fonu’nun (DAMU) davetiyle katılan KOSGEB Başkan Yardımcısı Ahmet Akdağ,  “İş Dünyasında Rekabetçi Büyüme için Yeni Fırsatlar” konulu panelin “Rekabetçiliğin Teşviki ve Girişimciliğin Geliştirilmesi Konusunda Uluslararası Tecrübeler – Dünyadaki En İyi Örneklerin Kazakistan’da Uygulanması” konulu oturumunda konuşmacı olarak yer aldı.

KOSGEB Başkan Yardımcısı Ahmet Akdağ, konuşmasında, rekabet gücü düşük KOBİ’lerin günümüz ekonomilerinde ayakta kalmakta yaşadığı zorluklardan bahsederek, KOBİ’lere rekabetçi güçlerini artırabilmeleri için KOSGEB’in sunduğu destekleri anlattı. Katılımın yoğun olduğu toplantıda, Türkiye’de KOBİ’lerin durumu ve KOSGEB desteklerine ilişkin sorular cevaplandırıldı.

Forumun ardından düzenlenen basın toplantısında DAMU’nun kuruluşunun 20. yılını kutlayan Ahmet Akdağ, DAMU’nun KOBİ’lere sunduğu desteklerin geliştirilmesi ile ilgili olarak, KOSGEB’in edindiği tecrübelerden ve KOBİ’lere sunduğu desteklerden bahsetti. Akdağ, DAMU ile 2011 yılında imzalanan mutabakat zaptına değinerek, her iki kurum arasında devam eden iş birliğinin önümüzdeki dönemde yeni faaliyetlerle geliştirileceğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2017

Galeri