Türk ve Vietnamlı KOBİ’ler arasında iş birliği yapılması için yasal zemin hazırlandı.
Tarih: 20 Temmuz 2017

Türkiye-Vietnam 7. Dönem Karma Ekonomi Komisyonu (KEK) toplantısı 11-13 Temmuz tarihleri arasında Vietnam’da KOSGEB Başkan Yardımcısı Ahmet Akdağ’ın katılımları ile gerçekleştirildi.

KOSGEB ile Vietnam Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Bölgesel Sanayi Kalkınma Ajansı (The Agency for Regional Industry Development of the Ministry and Trade of Vietnam: ARID) arasında 16 Ocak 2014 tarihinde, iki ülke KOBİ’lerine yönelik iş birliği çalışmalarını kapsayan Mutabakat Zaptı imzalanmıştı. Türkiye-Vietnam 7. Dönem KEK Toplantısı’nda KOSGEB ile ARID arasında eylem planı imzalandı.

KOSGEB ile Vietnamlı muadili ARID arasında imzalanan eylem planı kapsamında;  ticari fuarlar, sergiler ve firmalar arası etkinlikler ile KOBİ’ler ve KOBİ destekleme modelleri alanında bilgi ve deneyim alışverişinin sağlanması hedefleniyor.

Eylem Planı aracılığı ile, Türk ve Vietnam KOBİ’leri için yatırım ortamı fırsatları ve potansiyelleri hakkında bilgilendirme toplantılarının yapılması, ülkelerin mevcut KOBİ politikalarının ve uygulamalarının incelenebilmesi için uzman değişim programlarının gerçekleştirilmesi öngörülüyor. Bu uygulamalar ile KOBİ’lere destek sağlanarak,  iki tarafın da ticaret hacminde artış sağlanması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2017

Galeri