UNIDO - KOSGEB iş birliği ile Bahreyn ve Türkiye KOBİ’leri arasında yeni imkanlar oluşturuluyor.
Tarih: 25 Temmuz 2017

Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO)’nun Bahreyn’de yürütmüş olduğu çalışmalar kapsamında, KOSGEB aracılığı ile Bahreyn ve Türkiye arasında ekonomik faaliyetlerin geliştirilmesine yönelik iş birliği kararı alındı. 

İki ülke arasında yapılacak iş birlikleri neticesinde Bahreyn ve Türkiye KOBİ’leri arasında yeni iş imkanları oluşturulacak.

Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO)’nun Bahreyn Krallığı Direktörlerinden Dr. Hashim Suleiman Hussein 20.07.2017 tarihinde KOSGEB’e ziyarette bulundu. KOSGEB Başkan Yardımcısı Recep Ali ERDOĞAN tarafından kabul edilen Dr. Hussein, temel amacı gelişmekte olan ve ekonomisi geçiş döneminde bulunan ülkelerin sanayileşmesine katkı sağlamak üzere UNIDO’nun Bahreyn’deki faaliyetleri kapsamında, KOSGEB ile iş birliği yapmak istediklerini dile getirdi.

UNIDO Bahreyn Yatırım ve Teknolojiyi Destekleme Ofisi (ITPO) Direktörü Hussein, ofisin yatırım ve teknoloji anlaşmalarına aracılık etmesinin, ülkeler arası kalkınma dengesizliklerinin azaltılmasına da katkıda bulunduğunu belirterek, inkübasyon sistemi, teknoloji tabanlı girişimci ve yatırımcının eşleştirilmesi, danışmanlık ve teknoloji bağlantılarının kurulması, tam teşekküllü ortak girişimlerin geliştirilmesi, iş planı hazırlama ve finansal bağlantılar yoluyla girişimcilere yardım sağlanması konularında uzmanlaştıklarını söyledi.

58 ülkede mukim ITPO Ofisleri arasındaki ağ alt yapısından bahseden Dr. Hussein, bu ağ vasıtası ile, KOBİ'ler için mali destek ve bağlantılarıyla,  yatırım ve teknoloji transferinin teşvik edildiğini ifade etti.

KOSGEB yapılanması ve KOBİ destek mekanizmalarından bahseden Başkan Yardımcısı Erdoğan, KOSGEB olarak dost ve kardeş ülke Bahreyn ile iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi, bağların güçlendirilmesi ve KOBİ’lerin kalkındırılması için iş birliğine açık olduklarını söyledi

Erdoğan, ayrıca UNIDO gibi bir teşkilatın şemsiyesi altında ITPO altyapısını kullanarak İpek Yolu üzerinde bulunan ve hammadde açısından zengin kaynakları olan bölge ülke KOBİ’lerinin, Türk KOBİ’leri ile bir araya getirilmesinden, ortak yatırım ve iş birliği imkanları sunulmasından duyacağı memnuniyetini ifade etti.

Türkiye – Bahreyn arasında gerçekleşen görüşmelerde, iş birliği platformunun oluşturularak bir an önce çalışmalara başlanması konusunda karar alındı.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2017