KOSGEB ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi iş birliği ile Türkiye’de bir ilk olan elektrikli araç seri üretimi hattının kurulumu tamamlandı.
Tarih: 24 Ağustos 2017

KOSGEB ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi iş birliğinde “elektrikli araç seri üretim hattı kurulumu ve geliştirilmesi projesi” kapsamında Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama  Programı  ile desteklenen OSCAR Makina, Türkiye’de ilk defa elektrikli araç seri üretimi hattının kurulumunu başarı ile tamamladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veli Çelik, öğretim görevlileri Prof. Dr. Adem Çiçek ve  Prof. Dr. Hasan Okuyucu, KOSGEB Müdürlükleri Koordinasyon Dairesi Başkanı Erdal Çınar işletmeyi ziyaret ederek üretim hattını, makine parkurunu ve üretilen elektrikli araçları yerinde inceledi.

Ziyarette  ”elektrikli araç seri üretim hattı kurulumu ve geliştirilmesi projesi” kapsamında KOSGEB Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Programı ile desteklenen firmanın ürettiği elektrikli araçların test sürüşleri de gerçekleştirildi.

Firma yetkilileri, işletmenin elektrikli araç üretiminde karşılaşmış olduğu makina parkuru, üretim, maliyet, pazarlama, tanıtım ve  satış gibi konularda karşılaştığı sorunları aktardı. Bu sorunlar hakkında çözüm yolları üzerinde karşılıklı fikir alışverişinde bulunularak  işletmenin yararlanabileceği yeni KOSGEB destekleri hakkında görüşüldü. Oscar Makina’nın bundan sonraki hedefleri ve projeleri konusunda da KOSGEB destekleri ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2017

Galeri