UNIDO Bahreyn Yatırım ve Teknolojiyi Destekleme Ofisi (ITPO) ile KOSGEB İş birliğinin ilk adımları atılmaya başlandı.
Tarih: 05 Ekim 2017

KOSGEB Başkanı Prof Dr. Cevahir Uzkurt’u makamında ziyaret eten, Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNİDO) Bahreyn Krallığı Direktörü Dr. Hashim Suleiman Hussein, UNIDO Genel Direktörü Li YONG’un, 31 Ekim-2 Kasım 2017 tarihleri arasında yapılacak olan Dünya Girişimcileri Yatırım Forumuna davet mektubunu takdim etti.

UNİDO Direktörü Hussein’in 20 Temmuz 2017’de KOSGEB Başkan Yardımcısı Recep Ali Erdoğan’ı ziyaretinin ardından UNIDO Bahreyn Yatırım ve Teknolojiyi Destekleme Ofisi (ITPO) ile KOSGEB arasındaki işbirliğinin ilk adımları atılmıştı. İş birliği kapsamında, KOSGEB’ten 20 KOBİ Uzmanı Ankara’da UNIDO Kapasite Geliştirme Programı altında İş Geliştirme Eğitimine katıldı.

Direktör Hussein, UNİDO olarak temel hedeflerinin ülkeler arası kalkınmışlık düzeylerindeki farkların azaltılmasına katkıda bulunmak olduğunu ve bu amaçla inkübasyon sistemi, teknoloji tabanlı girişimciler ile yatırımcıların eşleştirilmesi, danışmanlık ve finansmana erişim konularında destek verdiklerini belirtti. 56 ülkede faaliyetlerine devam eden ITPO Ofisleri arası ağ alt yapısına değinen Dr. Hussein, “Destek ofislerinin yatırım ile teknoloji anlaşmalarına aracılık etmek ve KOBİ'ler için mali destek bağlantılarını tesis etmek üzere kurulan bu ağda KOSGEB’in de yer almasından memnuniyet duyacağız” şeklinde konuştu.

KOSGEB’in yeni vizyonundan bahseden ve güncel çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Uzkurt ise, dost ve kardeş ülke Bahreyn ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve bağların güçlendirilmesini, sadece iki ülke için değil tüm bölgedeki KOBİ’lerin büyümesi ve yeni pazarlara açılması açısından oldukça önemli gördüğünü ifade ederek, bu çerçevede işbirliğine açık olduklarını belirtti.

Konuşmanın sonunda, Başkan Uzkurt, İpek Yolu üzerinde bulunan ve hammadde açısından zengin kaynaklara sahip olan bölge ülkeleri KOBİ’lerinin Türk KOBİ’leri ile eşleştirilmesinden ve kendilerine farklı ortak işbirliği imkânları sunulmasından memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2017

Galeri