KOSGEB’in yeni vizyonu ve yeni destek programları Erzurum’da düzenlenen “Yeni Vizyon Yeni KOSGEB” konulu konferansta anlatıldı.
Tarih: 17 Ekim 2017

Erzurum’da düzenlenen  “Yeni Vizyon Yeni KOSGEB”  konferansına katılan KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, KOSGEB’in yeni vizyonu ile yeniden yapılanmaya gittiğini, bu doğrultuda yeni destek modelleri kurguladığını söyledi.

Başkan Uzkurt, bundan böyle KOSGEB’in teknolojik alanlar ve yerli üretim başta olmak üzere sanayi sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin desteklenmesine ağırlık vereceğini açıkladı. Ata Teknokent’te revize edilen KOSGEB desteklerinden bahseden Uzkurt; KOBİGEL, Tekno Yatırım, Stratejik Ürün desteklerini anlattı. Gelişmiş ekonomilerin olmazsa olmazının bilimsel çalışmalar olduğunu belirten Cevahir Uzkurt, “Sahip olduğumuz bilgi ve bilimsel çalışmaları bir değere dönüştürmenin ülke ekonomisi açısından son derece önemli olduğunun farkına varmalıyız” dedi.

Erzurum’ da KOSGEB desteklerinden faydalanan birçok firmayı ziyaret ederek çalışmalarıyla ilgili bilgi alan Prof.Dr. Cevahir Uzkurt ve KOSGEB Heyeti, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı ve Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı da ziyaret etti.

Başkan Uzkurt, KOSGEB Erzurum İl Müdürlüğünü ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2017