Üsküdar Üniversitesi ve KOSGEB iş birliği ile düzenlenen Genç Girişimciler Zirvesi, Üsküdar Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.
Tarih: 27 Ekim 2017

“Girişimcilikte Engeller ve Fırsatlar” başlıklı panelde iş dünyasının önemli isimleri, girişimcilik konusunda yaşadıkları deneyimleri gençlerle paylaşıp önemli tavsiyelerde bulundu.

Üsküdar Üniversitesi Altunizade Yerleşkesi Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda düzenlenen Genç Girişimciler Zirvesi, iş dünyasının önemli isimleri ile üniversiteli gençleri bir araya getirdi. KOSGEB Başkan Yardımcısı Recep Ali Erdoğan, Gilan Mücevher Yönetim Kurulu Üyesi Ferhan Geylan, Bümed Meç Okulları Yönetim Kurulu Üyesi M&A Premıer Kurucu Ceo’su Hale Haifawi, Gebze Organize Sanayi Bölgesi Teknopark Danışmanı Ufuk Batum ve Uluslararası Melek Yatırımcı Yousef Hamidaddin girişimcilik konusundaki tecrübelerini gençlere aktardı.

Prof.Dr. Nevzat Tarhan: “Dersleri KOSGEB’in standartlarına göre oluşturduk”

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nevzat Tarhan, açılış konuşmasında üniversite olarak girişimcilik konusunun kuruldukları günden bu yana gündemlerinde olduğunu ve bu konuya özel olarak önem verdiklerini söyledi.

Bilginin ürüne dönüştürülmesinin önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Tarhan, “Üniversitelerin dört ayağı var: Meslek edindirmek, toplumu bilgilendirmek, AR-GE yapmak ve dördüncüsü belki de en önemlisi bilginin ürüne dönüştürlmesi. Bilginin sanayileştirilmesi, bunun için de projeler yapılması gerekiyor. Geçen yıl hayata geçirdiğimiz BrainPark Kuluçka Merkezi ile çatı şirket kurduk. Genç girişimciler burada yatırım yapıyor. Burada devletin ciddi teşviği var. Bunlardan faydalanmak gerekiyor. Dersleri ve eğitim materyallerini KOSGEB’in standartlarına göre oluşturduk. Öğrencilerimiz eğitimlerini buna göre tamamladılar” şeklinde konuştu.

KOSGEB Desteğiyle TRT Ödülü kazanan öğrenciler de zirveye katıldı

KOSGEB desteğiyle hazırladıkları “Göç Eden Hayatlar” isimli belgesel çalışmalarıyla geçtiğimiz hafta TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda birinci olan Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri de zirveye katıldı.

Türkiye’de bir ilk: Üniversite ve KOSGEB işbirliği

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dinçer Atlı, Üsküdar Üniversitesi ve KOSGEB iş birliği ile düzenlenen eğitimlere katılan 2 bin kişinin sertifika almaya hak kazandığını söyledi.

Panelistlerden, KOSGEB Başkan Yardımcısı Recep Ali Erdoğan KOSGEB’in Girişimcilik, Ar-Ge İnovasyon ve teknolojik girişimcilere yönelik çalışmaları ile yeni destek programlarına ilişkin bilgiler vererek, 2018 bütçesi 2,5 milyar TL olan KOSGEB’in 81 ilde 2 bin personelle faaliyet gösterdiğini söyledi.  Başkan Yardımcısı Erdoğan, “KOBİ’ler neredeyse, biz de oradayız ve inşallah olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Zirvenin sonunda, Üsküdar Üniversitesi ve KOSGEB İstanbul Anadolu Yakası Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen program sonunda eğitim alan 2 bin kişi törenle sertifikalarını aldı.

 

 

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2017

Galeri