*** KOSGEB heyeti Kolombiya’da temaslarda bulundu.
Tarih: 07 Kasım 2017

KOSGEB heyeti, Kolombiya’da Bogota, Bucaramanga ve Barranquilla’yı kapsayan çalışma ziyareti gerçekleştirdi.  Ziyaret kapsamında deri, otomotiv ve tekstil iş kollarında sektörel uzman değişim programı yapıldı.

Kolombiya Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanlığı (MINCIT) ve Kolombiya Uluslararası İşbirliği Ajansı (APC) koordinasyonunda gerçekleştirilen açılış toplantısına, Kolombiya Dışişleri Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon İdaresi Başkanlığı (TİKA), Ulusal Mesleki Eğitim Kurumu (SENA), Kolombiyalı Küçük Sanayiciler Derneği (ACOPI), Ticaret Birliği, Teknoloji Merkezi, İnovasyon Merkezi ile sektörel dernek ve birlik temsilcileri katılım sağladı. Açılışta KOSGEB ve faaliyetlerinin yanı sıra deri, otomotiv ve tekstil sektörlerini tanıtan sunumlar yapılarak, katılımcıların soruları yanıtlandı.

KOSGEB heyeti, Kolombiya’da farklı illerdeki işletmeleri ziyaret ederek, KOBİ analizleri gerçekleştirdi. Bogota ve Bucaramanga’da deri, Barranquilla’da otomotiv ve tekstil sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler incelenerek, fikir alışverişinde bulunuldu. KOBİ’lerle ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının katılımı ile gerçekleştirilen kapanış toplantısında, 3 ilde 15 işletmeyle gerçekleştirilen KOBİ analizlerinde ortaya çıkan ortak sorunlar üzerine çözüm önerileri konuşuldu.

Türkiye’deki KOBİ’lerle ilgili yasal altyapı ve KOSGEB tarafından uygulanmakta olan destek modellerinin kendilerine aktarılmasını isteyen Kolombiya tarafı, Türkiye ile iş birliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

KOSGEB ile MINCIT arasında 06 Ekim 2015 tarihinde, iki ülke KOBİ’leri arasında iş birliğini sağlamaya yönelik mutabakat zaptı imzalanmıştı.

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2017

Galeri