Niğde KOBİ’lerinin KOSGEB destek programlarından faydalanma oranı önceki yıllara göre 2017 yılında büyük bir artış gösterdi.
Tarih: 09 Kasım 2017

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, 2017 yılında ekim ayı itibari ile Niğde KOBİ’lerine 3 Milyon 283 bin TL destek sağlandığını söyledi.

Başkan Uzkurt, 2003 ile 2016 yılları arasında Niğde KOBİ’leri KOSGEB’den 7 Milyon 62 Bin TL destek alırken, 2017 yılı Ekim ayı itibari ile bu rakam 3 Milyon TL’yi geçmiştir şeklinde açıklamalarda bulundu.

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt memleketi Niğde’de birçok temasta bulundu. Öncelikle KOSGEB Niğde Müdürlüğü’nü ziyaret eden Cevahir Uzkurt,  çalışanlar ile görüşerek Müdürlüğün çalışmaları hakkında bilgi aldı. Yeni göreve başlayan KOSGEB Niğde Müdürü Niyazi Gücenmez ile görüşen Uzkurt,  Gücenmez’e  görevinde başarılar diledi.

Başkan Uzkurt; Niğde Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Metin Bitim ve KOSGEB Niğde Müdürü ile birlikte Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’i makamında ziyaret etti.  

Ziyarette, 2003 ile 2016 yılları arasında Niğde KOBİ’leri KOSGEB’den 7 Milyon 62 Bin TL destek alırken, 2017 yılı Ekim ayı itibari ile bu rakam 3 Milyon TL’yi geçmiştir şeklinde açıklamalarda bulundu.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar’ı makamında ziyaret eden Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, üniversiteler ile KOSGEB iş birliğinin önemine değinerek üniversitelerde KOSGEB’in daha aktif rol alması gerektiğini vurguladı.

Başkan Uzkurt Niğde Belediye Başkanı Rıfat Özkan, Niğde OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbaş, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu ve Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Erdoğan Aykin’i de ziyaret etti.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2017