KOSMEN Derneği’nden “Birlik ve Vefa Günü” Etkinliği
Tarih: 26 Ocak 2018

KOSGEB’den emekli olan ve görevi başında hayatlarını kaybeden personellerin anılması amacı ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Mensupları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KOSMEN) öncülüğünde  “Birlik ve Vefa Günü” etkinliği düzenlendi.

KOSMEN Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte, KOSGEB’de emeği geçen emekli personellere,  görevi başında hayatlarını kaybeden personel yakınlarına ve Ülke genelinde başarılı çalışmalar yapan KOSGEB Müdürleri ve personellerine çeşitli hediyeler verildi.

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Başkan Yardımcılar Recep Ali Erdoğan,  Ahmet Akdağ, Recep Kılınç, S. Tuna Şahin, KOSGEB’de geçmiş dönemlerde Başkan ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan yöneticiler, emekli KOSGEB personelleri, hayatını kaybeden KOSGEB personel yakınlarının geniş katılımı ile "Birlik ve Vefa Günü" adı altında etkinlik düzenlendi. KOSGEB Konferans Salonu’nda gerçekleşen ve duygulu dakikaların yaşandığı etkinlikte Prof. Dr. Üstün Dökmen tarafından "Kaliteli iletişim, üretmek ve yaşama sevinci duymak" konulu konferans verildi.

Başkan Uzkurt; “ Çalışırsak hedeflerimizi mutlaka gerçekleştiririz.”

Etkinlikte konuşma yapan KOSGEB Başkanı  Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, kuruluşundan bugüne emeği geçen herkese teşekkür etti. Uzkurt, KOSGEB’in kuruluşundan bu yana görev yapan personelin, kurumu belirli bir düzeye getirdiklerini, bugünkü yönetimin ise geçmişte yapılan çalışmalar üzerine günümüz ihtiyaçlarına göre katkı yapma çabası içerisinde olduklarını söyledi.

Başkan Uzkurt, KOSGEB’de geçmişten bugüne yürütülen faaliyetlere değinerek,  2018 yılında gerçekleşecek hedeflere ilişkin bilgi verdi.

Cevahir Uzkurt, KOSGEB’in bilgi ve tecrübe yönünden çok önemli bir personel yapısına sahip olduğunu belirterek; “Bilgi ve tecrübe yönünden zengin bir kuruma sahibiz. Ben inanıyorum ki çalıştığımız takdirde gerçekleştirmeyi planladığımız hedeflere mutlaka ulaşacağız. Geçmişte kurumumuzda yöneticilik yapan değerli büyüklerimizin de bu konuda bizlere yol göstericilik rolünü üstlenmeleri  bizi ziyadesiyle memnun edecektir.” dedi.

KOSMEN Dernek Başkanı ve KOSGEB Başkan Yardımcısı Recep Ali Erdoğan; “ Dostluklarımız dernek etkinlikleri ile daha da güçlü olacak.”

KOSMEN Derneği Başkanı ve KOSGEB Başkan Yardımcısı Recep Ali Erdoğan da, ilk olarak 2001 yılında kurulan KOSGEB’liler Derneğinin adının  Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Mensupları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  (KOSMEN) olarak değiştirildiğini ve yapısında da düzenlemeler yapıldığını belirterek; “Dernek çalışmalarımız sayesinde emeklilikten sonra da arkadaşlarımızla bir araya gelcek, hasta ziyareti, cenaze, düğün gibi merasimlerde arkadaşlarımızın yanında olacağız. Böylece, KOSGEB ailesi olarak dostluklarımızı daha da pekiştireceğiz” diye konuştu.

 "KOSMEN Derneği, geleneksel olarak her yıl bir araya gelecek"

KOSGEB çalışanlarını sosyal bir çatı altında toplamak amacıyla 2001 yılında dönemin Kurum Başkanı Bayram Çamkerten’in teşviki sonucu 16 kurucu üye ile 1 Nisan 2001 tarihinde kuruluş çalışmalarına başlanan “KOSGEBLİLER DERNEĞİ” ilk Olağan Genel Kurul Toplantısını 30 Kasım 2001 tarihinde yaparak çalışmalarına başladı.

KOSGEB çalışanları ve emeklileri arasında üye olanlarla bunların bakmakla yükümlü oldukları kişilerin sosyal yardımlaşmalarını iyileştirmeye yönelik faaliyet ve çalışmalarda bulunmak amacıyla kurulan “KOSGEBLİLER DERNEĞİ” yönetim ve yapısı 31 Mayıs 2016 tarihinde yapılan Genel Kurul’da yeniden düzenlendi. Yapılan düzenleme ile birlikte derneğin adı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Mensupları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KOSMEN) olarak değiştirildi. Dernek Başkanlığına ise KOSGEB Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Recep Ali Erdoğan seçildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2018