KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt; “KOSGEB modelinin Tacikistan’a aktarılması için her türlü yardıma hazırız.”
Tarih: 16 Mart 2018

Tacikistan’ın Ankara Büyükelçisi Mahmadali Rajabiyon, KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt’u makamında ziyaret etti.

KOSGEB Başkanı’nı yeni görevinden ötürü tebrik eden Büyükelçi Mahmadali Rajabiyon ile yapılan görüşmede her iki ülke arasında KOBİ’ler alanında işbirliği imkanları değerlendirildi ve önümüzdeki dönemde KOSGEB ile Tacikistan’ın KOSGEB muadili olan kurumu Tacikistan Cumhuriyeti Devlet Yatırımlar ve Kamu Mülkiyeti İdaresi Komitesi arasında imzalanması öngörülen Mutabakat Zaptı ele alındı.

Tacikistan’da KOSGEB gibi bir yapının bulunmadığına dikkat çeken Rajabiyon, sanayinin kalkınması için KOSGEB’in gösterdiği faaliyetlerin çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, imzalanacak olan anlaşma sonrası ilişkilerin daha da gelişeceğine işaret etti.

Eğitim, siyaset ve diğer pek çok konuda her iki ülke arasında işbirliği çalışmalarının devam ettiğini belirten Büyükelçi,  Türkiye’nin Tacikistan’ın 4. büyük ticaret ortağı olduğunu söyledi.

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, söz konusu anlaşmanın en kısa sürede imzalanabileceğini belirtti. Uzkurt,  imzalanacak olan anlaşma sonrasında her iki ülke KOBİ’lerinin ticaret yapmak için bir araya getirilerek çalışma grupları kurulabileceğini söyledi.

Başkan Uzkurt, KOSGEB modelinin Tacikistan’da uygulanması yönünde yardıma hazır olunduklarını sözlerine ekledi.

 

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2018

Galeri