Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV)’ün tertiplediği 14. KOBİ Zirvesi yapıldı.
Tarih: 26 Nisan 2018

TOSYÖV Başkanı Nezih Kuleyin’in açış konuşmasıyla başlayan 14. KOBİ Zirvesi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, KOSGEB Başkan Yardımcısı S. Tuna Şahin, Denizbank KOBİ Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Murat Kulaksız, ve TİM Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu’nun konuşmalarıyla çalışmalarını sürdürdü. Öğleden sonra yapılan oturumlarda ise, Yalçın Sönmez ve Hilmi Develi’nin yönetiminde Bankacılık sektörü ve KOBİ sorumluları söz alarak strateji belirleme de ve hedef üzerine odaklanmada ortaya koydukları çalışmaları anlattılar.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, "Bakanlık olarak hem strateji belirlemede hem de hedef üzerine odaklanmada ciddi çalışmalar içerisideyiz." dedi.

Çelik, Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) iş birliğiyle DenizBank ana sponsorluğunda düzenlenen 14. KOBİ Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, herşeyin başının akıllı insan olduğunu, akıl ve bilgiyi öne çıkartılması gerektiğini söyledi.

Çelik, "Sadece üretmekle kalmayıp üretirken başkasınıda düşünen, tüketirken de gene dengeli israf etmeden doğru tüketen esasen bakışımız böyle olmalı." diye konuştu.

Süper akıllı toplumda, şehirlerin dizaynında, üretiminde, işletilmesinde kafa yorulması gerektiğinin altını çizen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün bunlar geleceğimiz için. Bugünü yaşıyoruz yarın ne olursa olsun diyecek halimiz yok. Tam aksine biz yarın nerede yaşıyacaksak bugün onda yaşıyoruz. Bakanlık olarak hem strateji belirlemede hemde hedef üzerine odaklanmada ciddi çalışmalar içerisideyiz."

- "Türkiye'deki işletmelerin yüzde 99,8'ini KOBİ'ler oluşturuyor"

 KOSGEB Başkan Yardımcısı S. Tuna Şahin, KOBİ'lerin toplumun ve ekonominin kendisi olduğunu belirtti.

Şahin, "Türkiye'deki işletmelerin yüzde 99,8'i KOBİ'ler, istihdamın yüzde 72,7'si KOBİ'lerden geliyor. KOBİ'lerin yatırımdaki payı yüzde 58,3, ihrattan aldığı pay ise yüzde 55,1, üretim katma değerleri yüzde 50,6." dedi.

Şahin, aslında toplumdaki refahın tabana yayılmasında, toplumun kendi içerisinde bir senkranizasyon tutmasında KOBİ'lerin temel değer olduğunu söyledi.

 

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2018

Galeri