Kenya 2030 Vizyonu Uygulama Sekretaryası, ülkemiz tecrübesini paydaş kurumlarla yerinde görmek ve işbirliği potansiyellerini genişletmek üzere 15 kişilik bir heyet ile 08 Mayıs 2018 tarihinde KOSGEB Başkanlığını ziyaret etti.
Tarih: 09 Mayıs 2018

Kenya’nın önemli kurumlardan biri olan 2030 Vizyonu Uygulama Sekretaryası, ülkemiz tecrübesini paydaş kurumlarla yerinde görmek ve işbirliği potansiyellerini genişletmek üzere Planlama Bakanlığı Müsteşarı Dr. Julius M. Muia ve ilgili Bakanlıkların Müsteşar ve hükümet yetkililerinin de olduğu 15 kişilik bir heyet ile 08 Mayıs 2018 tarihinde KOSGEB Başkanlığını ziyaret etti.

Ülkemizin önemli kalkınma ortaklarından biri olan ve Sahraaltı Afrika ülkeleri arasında  gelecek 15 yılda en hızlı büyüyen ekonomi olması öngörülen Kenya’ya yönelik KOSGEB tecrübe ve bilgi birikiminin paylaşılması kapsamında, Sekretarya yetkililerine “Proje ve Genel Destek Programlarımız”, “Girişimcilik”, “Kredi Faiz Desteği” konularında bilgilendirme yapıldı.

2030 Vizyonu Uygulama Sekretaryası adına konuşan Planlama Bakanlığı Müsteşarı Dr. Julius M. Muia, uzun vadeli ulusal kalkınma politikası kapsamında Kenya'yı 2030 yılında tüm vatandaşlarına yüksek yaşam kalitesini sağlayan, sanayileşmesini sürdüren, orta gelirli bir ülkeye dönüştürmeyi amaçladıklarını ve bu hedeflere ulaşmak için KOSGEB’in tecrübelerinin kendileri için oldukça önemli olduğuna dikkat çekti.

Ziyaret sonunda Müsteşar Muia, girişimcilik ve finansmana erişim modellemeleri konularında Kenya’da düzenlenecek olan çalıştay ve toplantılara KOSGEB Heyetini davet edip gösterilen içten misafirperverlik için teşekkürlerini bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2018

Galeri