Afganistan Ticaret ve Sanayi Bakanı Humayoon RASAW, Prof. Dr. Cevahir Uzkurt'u Ziyaret Etti
Tarih: 14 Mayıs 2018

Afganistan Ticaret ve Sanayi Bakanı Humayoon RASAW, beraberinde teknik heyet ile birlikte KOSGEB’e ziyaret gerçekleştirdi.

KOSGEB Başkanı Uzkurt, gerçekleştirilen ziyarette Afganistan Türkiye Karma Ekonomik Komisyonu 2. Dönem Toplantısında imzalanacak olan Mutabakat Zaptı’ndan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Cevahir Uzkurt, iki ülke arasında KOBİ’ler alanındaki Mutabakat Zaptının imzalanmasının ardından, İslam Kalkınma Bankası kaynaklarının da kullanılarak, bilgi deneyim paylaşımı, eğitim, inkubasyon merkezi kurulumu gibi faaliyetleri içeren eylem planının hazırlanarak çalışmalara devam edilebilineceğini söyledi.

Afganistan Bakanı RASAW ise, Bakanlık bünyesinde yeniden yapılanmaya geçeceklerini bu nedenle KOSGEB Modelinin örnek alınmasında, bilgi ve tecrübe paylaşımına ayrıca özel önem verdiklerini belirtti.

Bakan RASAW, Afganistan KOBİ’lerine giden yolda öncelikle Türkiye’nin KOBİ Strateji ve Eylem Planını model alacaklarını; buna mukabil “Finansmana Erişim” , “Kayıtlı Ekonomiye Geçiş”de Girişimcilik Destekleri ve Kadın Girişimciliği” ile “A&Ge ve İnovasyon” konuları başta olmak üzere bilgi ve uzman paylaşımının başlatılmasını teminen çalıştaylar ve görüşmeler düzenlenmesinden duyacakları memnuniyeti dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2018