KOSGEB ile Afganistan Ticaret ve Sanayi Bakanlığı arasında imzalanan Mutabakat Zaptı ile iki ülke KOBİ’lerine yönelik iş birliği çalışmalarına start verildi.
Tarih: 15 Mayıs 2018

10-11 Mayıs 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen ve eş başkanlıkları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Afganistan Ticaret ve Sanayi Bakanı Humayoon Rasaw tarafından yürütülmekte olan II. Dönem Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) toplantısı KOSGEB ile Afganistan Ticaret ve Sanayi Bakanlığı arasında imzalanan Mutabakat Zaptı ile tamamlandı.

İki gün süren ve çeşitli Kamu Kurumlarının yer aldığı müzakereler neticesinde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Afganistan Ticaret ve Sanayi Bakanı Humayoon Rasaw eş başkanlıkları himayelerinde KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt tarafından imzalanan tek anlaşma ile, iki ülke KOBİ’lerine yönelik işbirliğinin çatısı kurulmuş oldu.

Bakan Soylu konuşmasında, KOBİ’lere yönelik bir Mutabakat Zaptının imzalanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, aynı gün KOSGEB’i ziyaretleri ile onurlandıran Bakan Rasaw ise konuşmasında; Afganistan KOBİ’lerinin kalkınmadaki ve ekonomideki yerinden bahis ile konuya özel önem atfettiklerini ve bu kapsamda KOSGEB ile işbirliği yapmanın kendilerine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2018