Başarılarla Büyüyen Yarım Asırlık İşletme

1975 yılında 90 metrekarelik bir alanda iki kardeş olan, Ahmet Mithat Ertuğ ve Hüseyin Münip Ertuğ tarafından kurulan işletme, 1981 yılında EMGE KOLLEKTİF ŞİRKETİ Elektro Mekanik Gereçler Endüstrisi ünvanını aldı. Bugün ise 6000 metrekarelik kendi binasında iki kardeşin çocukları tarafından yönetim kadrosu oluşturularak faaliyetlerine devam etmektedir.

40 yılı geride bırakmış olan işletme, pano tipi ölçü aletleri, alçak gerilim akım trafoları, alçak/orta/yüksek gerilim emniyet gereçleri, born klemens, buksel soket gibi ürünlerin seri üretimini yapmakla beraber gerek ülkemizde gerek dünya üzerinde önde gelen savunma ve havacılık firmalarına hizmet vermektedir.

1980’li yıllarda savunma sanayinde faaliyetlere başlayan işletme ASELSAN ve TAİ’nin stratejik ortağıdır.

İşletmenin tarihçesine değinen Dış Ticaret Müdürü G. Müge Ertuğ Güzel; “Floresan lambaların tehlikeli atık sınıfına gireceği gündeme geldiği yıllarda kendi binamızı henüz yeni bir kavram olan LED Aydınlatmaya çevirmeye karar verdik ve AR-GE ekibimiz bu konuda çalışmaya başladı. Bu çalışmalara başladığımızda amacımız birçok firma gibi hazır sürücülerle veya malzemeler ile bir ürün ortaya koymak değil, kendi sürücümüz ile kendimize özgü bir ürün ortaya koymaktı.

Yapılan çalışmalar sonucunda 85-265VAC aralığında çalışan bir sürücü tasarlayıp üreterek ilk prototip ürünlerimiz ortaya çıktı. Ortaya çıkan ürünümüzde ısınma söz konusu olmadığından armatürümüzü de o zamanlar bir ilk olarak komple plastik olarak imal ettik. İlk üretimlerimizi kendi fabrikamıza uygulayarak uzun bir test sürecinden geçirdik. Yaklaşık 2 yıllık bir test sürecinden sonra ortaya kaliteli bir ürün ortaya çıktığına karar verdik. Bununla birlikte yılların verdiği deneyimlerimizi bu sektöre de aktararak LED Aydınlatma ürünlerimizi ve çeşitlerimizi geliştirmeye karar verdik.” dedi.

İşletmenin LED Aydınlatma ürün gamında LED TüpLED PanelLED Sokak LambasıLED ProjektörLED DownlightLED LineLED Wallwasher ve müşteri odaklı özel üretimler yer alıyor.

LED iç aydınlatma ürünlerinden sürücülerin tasarım ve üretimleri de dahil olmak üzere, LED PCB kartların tasarımı, bu kartların üretimleri, smd komponent dizgileri ve montajları da dahil olmak üzere firmada yapılıyor. Her zaman ürettiği ürünlerin arkasında duran firma LED Aydınlatma ürünlerine 3 yıl değişim garantisi veriyor.

Çok geniş bir makine parkına sahip olan firma, LED Aydınlatma referansları arasında BP, OPET, SHELL, TCDD, OSTİM, FNSS, HAVELSAN gibi kuruluşların yer alması yanı sıra havacılık ve savunma sanayi referansları arasında ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, TAI, ZODIAC AEROSPACE gibi sektörünün dev kuruluşları yer alıyor.

Uluslararası standartlarda üretim yapan firma, ISO 9001-2008 - AS9100 ve NATO Milli Gizli belgelerine sahiptir.

1980’li yıllarda KÜSGET döneminden beri KOSGEB desteklerinden faydalanan işletme, zaman içerisinde teknik danışmanlık, laboratuvar, fuar ve eğitim desteklerinden faydalanmış, “LED’li aydınlatma sokak armatörü imalatı” konulu Ar-Ge projesini de KOSGEB desteği ile başarı ile tamamlamıştır.

 

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2018

Galeri