Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) ile KOSGEB arasında kapasite raporu alan esnaf ve sanatkarın tüm bilgilerinin elektronik ortamda paylaşılacağı bir protokol imzalandı.
Tarih: 28 Eylül 2018

Protokol, KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt ile TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken tarafından imzalandı. 

İmzalanan protokol ile birlikte esnaf ve sanatkarların kapasitesine ilişkin tüm veriler elektronik ortamda KOSGEB ile paylaşılacak.

-'ESNAFA VERİLEN KREDİ DESTEĞİ PLANLI PROGRAMLI OLACAK'

Bu protokol ile kredi faiz desteğinin daha planlı programlı olacağını belirten KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt,  'TESK gibi birçok kurumla KOBİ’lerin Kredi Faiz Desteklerinden faydalanmasına ilişkin protokol imzaladık. KOBİ’lerin en çok hangi sektörlerde hangi miktarlarda kredi kullandığı, hangi sektördeki KOBİ’nin krediye ne kadar ihtiyacı olduğu gibi konularda sistemimizde hafıza kaydı olacak. Bu çalışmaları ileride, KOBİ’lerin kullanacağı Kredi Faiz Desteğinde daha sağlıklı, adil ve hızlı bir sistem oluşturmanın ilk adımı olarak nitelendiriyoruz. Esnafın ve sektörlerin kapasite raporları ile verilecek kredi faiz destekleri daha planlı ve programlı şekilde gerçekleşecek' dedi.

Veri paylaşımına ilişkin protokol ile esnafın haritasının çıkacağını vurgulayan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise, 'KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt ile TESK olarak imzaladığımız protokolle esnafın haritası çıkmış olacak. Karşılıklı veri paylaşımları ile elektronik ortamda bir esnaf veri tabanı oluşturulacak. Bu veri tabanında, esnafın kapasite raporu yani sermayesi, ne üretiyor, ne kadar üretim yapıyor, kaç çalışanı var, kredi alma durumu, kredi aldıktan sonra üretim veya satışında ne kadar artış oldu gibi konular ile KOSGEB'den ne kadar esnaf kredi almış, bu kredilerin tutarları, kredi kullanan esnafın sektörlere göre dağılımı gibi konular olacak. Belli kesimlere ve sektörlere yönelik olarak KOSGEB tarafından kredi ve destekler sağlanabilecek..' diye konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2018

Galeri