Kamerun’da KOSGEB muadili kurum olan APME (Kamerun KOBİ Destek ve Tanıtım Ajansı) Genel Müdür Yardımcısı Eric Ewusi Mbongo başkanlığındaki heyet, KOSGEB ve İşletmeler dahil olmak üzere ülkemizde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.
Tarih: 26 Ekim 2018

KOSGEB-TİKA işbirliğinde, 24-25 Ekim 2018 tarihleri arasında Kamerun heyetine yönelik bilgilendirme ve ziyaret programları düzenlendi.

Kamerun KOBİ Destek ve Tanıtım Ajansı temsilcilerinden oluşan ve KOSGEB-TİKA koordinasyonunda Kamerun heyeti ile yürütülen 2 günlük Teknik İşbirliği Programı kapsamında heyete KOSGEB Destek Programları hakkında bilgilendirme yapıldı.                    

KOSGEB Başkan Yardımcısı Salih Tuna Şahin, Kamerun heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek onlara Türkiye’nin son dönem ekonomik durumu ve KOSGEB’in bu gelişmelerdeki önemini vurgulayan bir açılış konuşması gerçekleştirdi.

KOBİ’lerin, değişen şartlara hızla uyum sağlayabilmeleri, esnek üretim yapısına sahip olmaları, bölgesel kalkınmayı sağlamaları ve bölgesel farklılıkları azaltmaları, yeni iş imkanları yaratarak istihdama önemli katkılarda bulunmaları, milli ekonomilerin gelişmesi ve benzeri özellikleriyle ekonomik ve sosyal kalkınmada stratejik öneme sahip olduklarını ifade edildiği sunumlarda, KOSGEB destekleri detaylı bir şekilde anlatıldı.

Programın ikinci gününde KOSGEB tarafından KOBİ’lere sağlanan desteklerin öneminin anlaşılmasını sağlamak amacıyla farklı ölçekteki 3 KOBİ ziyaretinin yanı sıra,   Ankara Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ANKAMOB) ile de görüşmeler gerçekleştirildi.

Kamerun Heyet Başkanı Eric Ewusi Mbongo ise, KOSGEB’in kendilerini çok sıcak bir şekilde karşıladıklarını ve programın çok verimli bir şekilde geçtiğini ifade etti. Program kapsamında KOBİ’ler alanında Türkiye’nin tecrübelerinden istifade etmek istediklerini belirten Mbongo, görüşmeler kapsamında iki ülke KOBİ’lerinin bir araya getirilmesi ve KOSGEB’in kendilerine teknik eğitim yardımında bulunmalarını da talep etti.

KOSGEB olarak Kamerun’un bu taleplerinin imzalanacak eylem planında karşılanması için gayret gösterileceği ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2018

Galeri