AKINCI Taktik Tekstil ve Savunma Sanayi Ticaret Anonim Şirketi

"AKINCI Taktik Tekstil ve Savunma Sanayi Ticaret Anonim Şirketi" ANAFARTA markası ile askeri alanda özel birlik ve taktik personellerin zorlu arazi şartlarında kullanmak zorunda oldukları hücum yelekleri ve sırt çantalarını üretiyor. Bu malzemeleri kullanan güvenlik personelleri daha önce yurt dışından getirtiyordu. İşletme, güvenlik personellerinin yurt dışına olan bağımlılığının önüne geçmiş oldu. Şu anda yurt dışında 300 – 400 dolara satılan bir ürünü bu fiyatların 1/4 - 1/5 fiyatlarına üretip sunabiliyor.

"ANAFARTA", Özel Görev Alanları’nda; teknolojinin gerisinde kalan, görev etkinliğini azaltan ve temininde zorluk çekilen, Taktik Özel Görev Gereçlerini Araştırma-Geliştirme, Tasarım ve Üretim Hareketinin " milli " adıdır.

ANAFARTA, yirmi yılı aşkın deneyimi ile, halen yürütülmekte olan tüm onurlu görevlerde; her zaman bedenini feda etmeye hazır olan ruhların işini biraz olsun kolaylaştırmak adına " daha iyisi hangisi? " arayışı ile başlatılmış ve kalitenin aracı kullanmadan, en uygun fiyatla ve en kısa zamanda, son kullanıcıya ulaştırılması için çalışmalara devam etmektedir.

ANAFARTA; Özel Görev Alanları'nda, birçok şey yapılabileceğine inananların ruh ve güç birliği için, beş yılda tüm kullanıcılara ulaşmayı ve bunlar arasında bir köprü olmayı amaç edinmiştir.

İşletme tarafından üretilen bütün ürünler üretimden önce geçmişte askeri alanda çalışmış tecrübeli personeller tarafından test ediliyor. Örnek ürün sahada çalışan personellere de gönderilerek belirli bir süre sahada da test edilmiş oluyor.  Sahadan gelen geri dönüşler üzerine ürün üzerinde varsa iyileştirmeler yapılıyor. Yapılan iyileştirmelerden sonra ürün tekrar teste gönderiliyor. Sahadaki kullanıcı ürünü onayladıktan sonra ürün adetli olarak üretilmeye başlanıyor.

Emekli Askeri Personel olan Murat Bozbulut,  emekli olduktan sonra o günün şartlarında devletten aldığı 30 bin liralık ikramiyeyle eşi Nazan Hanım’la birlikte oturup emeklilikten sonra ne yapalım diye düşünürken, Murat Bozbulut’un geçmişte yaşamış olduğu taktik malzeme üzerine sıkıntıları bütün güvenlik personelinin de yaşadığını ve böyle bir pazarın olduğunu görüyorlar. Bu sırada Murat Bozbulut’a bir taktik ürün talebi geliyor. Murat Bozbulut eşi Nazan Hanım’a ne yapalım diye sorunca, şu cevabı alıyor: “Biz bu alanda para kazanamasak da en fazla 30 bin lira ile 300 kişiyi giydirmiş oluruz. Bir faydamız olur.” Böylece ilk üretime başlanıyor. İlk yapılan 300 adet hücum yeleği çok beğeniliyor ve daha fazla talep gelmeye başlıyor.  Bu ürünlerin ticarileştirilmesi gerektiği konusunda girişimci Bozbulut’a sürekli talep geliyor.  Böylece 2012 yılının Haziran ayında Murat Bozbulut’un eşi Nazan Hanım’ın adına bir ticari bir şahıs işletmesi kuruluyor.

2015 yılına kadar işletme küçük bir atölyede 4 kişi ile üretime devam ederken, işletmenin daha da kurumsallaşarak üretim konusunda kapasite arttırımına gitmesi ihtiyacı doğuyor. 2016 yılının Ocak ayında şahıs işletmesi, Murat Bozbulut ve eşi Nazan Bozbulut olmak üzere iki ortaklı bir anonim şirket haline getirilerek, Buca BEGOS Organize Sanayi’nde yeni yerine taşınıyor.

 Bu sırada makine parkurunu ve çalışan sayısını geliştirme ihtiyacı doğuyor. Makine parkurunu zenginleştirme çalışmaları yapılırken, KOSGEB’in KOBİGEL proje çağrısı yayınlanıyor. Bazı makineleri KOSGEB desteği ile alabileceklerini düşünen işletme yetkilileri, çağrı kapsamında proje hazırlayıp KOSGEB’e sunuyorlar. Projelerinin onaylanması neticesinde eksik olan makinelerini KOSGEB desteği ile tedarik eden Anafarta Akıncı Taktik, proje kapsamında personel istihdamı yaparak çalışan sayısını 30’a çıkarıyor. Personelin % 40’ı sahada tecrübe edinmiş emekli askerlerden oluşuyor.

Sürekli Ar-Ge ve İnovasyon çalışmaları ile ürünlerini güncelleyen ve yeni ürünler ortaya koyan AKINCI Taktik Tekstil ve Savunma Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Ar-Ge çalışmaları kapsamında bir kuş gözlemcisi tarafından getirilen fotoğraftan yola çıkarak yen bir kamuflaj deseni ortaya çıkardı. Patenti alınarak tamamen yerli ve milli imkanlarla üretilen bu kamuflaj örneği, K.K.T.C. güvenlik kuvvetlerine sunuldu. Beğenilen örnek ilk etapta 240 takım olarak üretildi ve 20 Temmuz K.K.T.C. Barış ve Özgürlük Bayramı’nda K.K.T.C. güvenlik kuvvetlerine giydirilmiş oldu.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2018

Galeri